Oproep aan publiek om voorwerpen uit WOII te vereeuwigen in V-monument Soldaat van Oranje

7 april 2016, 16:40 - Redactie
Oproep aan publiek om voorwerpen uit WOII te vereeuwigen in V-monument Soldaat van Oranje

Anne-Wil Blankers doet namens Soldaat van Oranje een oproep aan het publiek om historische voorwerpen met persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog af te staan voor het V-monument.

Dit nu nog ‘lege’ monument werd op 30 oktober 2015, tijdens het vijfjarig bestaan van de voorstelling, onthuld door burgemeesters Jos Wienen van Katwijk, Jan Hoekema van Wassenaar en Jan Rijpstra van Noordwijk. De transparante driedimensionale V wordt met een selectie van voorwerpen en de bijbehorende verhalen geplaatst naast de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk.

v_monument_sov

Oproep

Soldaat van Oranje wil een herinnering achterlaten aan het verhaal dat de voorstelling vertelt. Het monument wordt gemaakt om de geschiedenis door te vertellen: de geschiedenis van zowel Erik Hazelhoff en zijn vrienden als van alle Nederlanders.

Het Nederlands publiek wordt daarom gevraagd om een persoonlijk voorwerp, dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, te doneren voor dit monument. Een selectie van de voorwerpen en de verhalen wordt in de loop van dit jaar in de V geplaatst en vereeuwigd. Zo wordt het een monument voor èn van het Nederlandse publiek.

Het monument heeft de vorm van een V, bekend van het logo van de musical. Deze V staat voor Victorie, voor Vriendschap, Vrede, Vijand, Verraad, Verliefd, Verzet, Vrijheid, Vlucht, Veiligheid, zelfs voor Vliegveld Valkenburg en voor zoveel meer.

Meer informatie is te vinden op soldaatvanoranje.nl/v-monument

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van Oranje Ander nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda