Petticoat wordt een achtdelige muzikale televisieserie

7 april 2016, 15:19 - Redactie
Petticoat wordt een achtdelige muzikale televisieserie

Petticoat werd een aantal jaar geleden speciaal geschreven voor Chantal Janzen, nu zal de musical door worden omgezet naar een achtdelige muzikale televisieserie. Petticoat speelt zich af in de jaren 50 en gaat over de Groningse Patricia Jagersma (Pattie) die haar droom najaagt om in de showbizzwereld te werken. De musical was in het seizoen 2010 / 2011 te zien in een groot aantal Nederlandse theaters.

De hoofdrol in de serie van de KRO-NCRV is weggelegd voor de 21-jarige Abbey Hoes die twee jaar geleden nog een Gouden Kalf voor Beste Actrice won voor haar rol in Nena. In de musical speelde Hajo Bruins de vader van Patricia, dit zal hij ook in de serie gaan doen. Een andere rol in de serie is er voor Freek Bartels die eveneens in de musical speelde. Freek speelde in de musical de rol van Rogier van Rooden, in de serie zal hij echter een andere rol gaan spelen. Andere rollen zijn er voor onder andere Anneke Blok, Marlijn Weerdenburg en Martijn Fischer.

Shownieuws nam een kijkje achter de schermen bij de opnames, het verslag hiervan kan hieronder bekeken worden. Petticoat zal dit najaar te zien zijn op NPO 1.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda