Musical: Willem van Oranje

Willem van Oranje
Première
7 maart 2021
Dernière
N.N.B.

Verhaal

De muzikale theatervoorstelling vertelt het verhaal van Willem van Oranje en neemt ons mee naar zijn tijd, zijn strijd en zijn overwegingen. Van een klein protestants jochie tot een vermogende katholieke prins van Oranje tot een vrijheidsstrijder die après la lettre bepalend is geweest voor wat uiteindelijk ons Koninkrijk der Nederlanden werd. Willem ontwikkelde zich tot een staatsman die wilde verbinden, die streed voor geloofsvrijheid en die de kiem legde voor een volk dat niet bestond uit onderdanen maar uit medeburgers.

Avant la lettre was hij de uitvinder van het vermaarde Hollandse poldermodel en onze gastvrijheid voor vreemdelingen. Een groot denker wiens gedachtengoed invloed heeft gehad in heel Europa en zelfs op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring van 1776. Een charismatische en charmante man, die áls hij sprak iedereen om zijn vinger wond. Een vader met vijftien kinderen bij vier vrouwen, én minnaressen. Een militair, worstelend met zijn eigen idealen en die zijn strijd uiteindelijk met de dood moest bekopen.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Musicals

Anastasia
Stage Entertainment
TINA – De Tina Turner Musical
Stage Entertainment
The Rocky Horror Show
De Graaf & Cornelissen
Hello Dolly!
MediaLane
keyboard_arrow_rightMeer musicals

Agenda

Voorstelling: Saturday Night Fever
Locatie: Zaantheater
Datum: 25-01-2021
keyboard_arrow_rightVolledige agenda