Musical: Hairspray (2025)

Hairspray (2025)
Première
12 oktober 2025
Dernière
N.N.B.

Verhaal

Hairspray is een onvervalste musical comedy. Maar wel eentje die iets te vertellen heeft. De show speelt zich af in het Amerika van de jaren 60, in een tijd waarin veranderingen op vele gebieden aan de orde van de dag zijn. De jeugd ontdekt nieuwe muziek met flitsende dansen, er wordt modieuze hippe kleding gekocht en men wil een opvallend kapsel. Alles moet anders! De ouders kijken verbijsterd toe.

Zoals er toen over vele dingen werd gedacht en gesproken, zijn die anno nu gelukkig ondenkbaar. Ook op maatschappelijk gebied moet de wereld dus flink opgeschud worden. En daar zorgt Tracy Turnblad, gesteund door moeder Edna, wel voor. Zij breken met een koevoet het hokjesdenken open en laten zien dat er voor iedereen in de wereld een plaats is. Mits je wel dansend door het leven gaat.

Hairspray was in 2002 een enorme hit op Broadway, winnaar van maar liefst acht Tony Awards. Niet voor niets volgde een paar jaar later de verfilming met John Travolta als moeder Edna, een rol die traditioneel door een man wordt gespeeld.

Cast

Edna Turnblad
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Pretty Woman de Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda