Circustheater - Den Haag / Scheveningen

Circustheater
Capaciteit
1852
Opening
1904
Eigenaar
Stage Entertainment

Het Circustheater, toen nog Circusgebouw, werd op 16 juli 1904 geopend door Circus Schumann. Het gebouw was een ontwerp van de architect Van Liefland. Tot in de jaren 1960 was het Circustheater een echt circus dat alleen in de zomermaanden geopend was. Later kreeg het gebouw de naam Circus Strassburger. De stallen van het Circustheater werden in de wintermaanden gebruikt als opslagruimte voor het luxebad dat 's zomers voor de toeristen werd opgebouwd.

In latere jaren fungeerde het Circustheater als concertzaal. In 1991 werd het complex gedeeltelijk eigendom van Joop van den Ende, het pand werd voor een symbolisch bedrag van 1 gulden overgenomen van de gemeente Den Haag onder de voorwaarde dat er een theater van gemaakt zou gaan worden. Na de overname van het theater was Les Miserables de eerste productie die te zien was. Na een verbouwing door architect Arno Meijs, ging in 1993 The Phantom of the Opera van start.

Musicals die in de afgelopen jaren te zien waren in het theater waren The Sound of Music, The Lion King, Tarzan, Mary Poppins, Wicked, Sister Act en Billy Elliot.

Het Circustheater heeft rolstoelplaatsen en is ook toegankelijk voor scootmobielen. Begeleiders kunnen plaatsnemen in de rij naast de rolstoelplaatsen. Een rolstoelplaats voor een voorstelling kan telefonisch gereserveerd worden via Eventim.

Adres en contactgegevens

Circusstraat 4
2586 CW Den Haag
info@circustheater.nl
Voorstellingen en reserveringen: 0900 – 1353
Algemeen nummer: 070 – 416 76 00

Foto's

Circustheater
Circustheater
Circustheater
Circustheater
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter

keyboard_arrow_downTheaters

Circustheater
place Scheveningen
group 1852 personen
Beatrix Theater
place Utrecht
group 1500 personen
DeLaMar Theater
place Amsterdam
group 950 personen
Wilminktheater
place Enschede
group 1001 personen
keyboard_arrow_rightMeer theaters

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Diana & Zonen
Locatie: DeLaMar
Datum: 12-09-2021
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda