Circustheater - Den Haag / Scheveningen

Circustheater
Capaciteit
1852
Opening
1904
Eigenaar
Stage Entertainment
Nu te zien

Het Circustheater, toen nog Circusgebouw, werd op 16 juli 1904 geopend door Circus Schumann. Het gebouw was een ontwerp van de architect Van Liefland. Tot in de jaren 1960 was het Circustheater een echt circus dat alleen in de zomermaanden geopend was. Later kreeg het gebouw de naam Circus Strassburger. De stallen van het Circustheater werden in de wintermaanden gebruikt als opslagruimte voor het luxebad dat 's zomers voor de toeristen werd opgebouwd.

In latere jaren fungeerde het Circustheater als concertzaal. In 1991 werd het complex gedeeltelijk eigendom van Joop van den Ende, het pand werd voor een symbolisch bedrag van 1 gulden overgenomen van de gemeente Den Haag onder de voorwaarde dat er een theater van gemaakt zou gaan worden. Na de overname van het theater was Les Miserables de eerste productie die te zien was. Na een verbouwing door architect Arno Meijs, ging in 1993 The Phantom of the Opera van start.

Musicals die in de afgelopen jaren te zien waren in het theater waren The Sound of Music, The Lion King, Tarzan, Mary Poppins, Wicked, Sister Act en Billy Elliot.

Het Circustheater heeft rolstoelplaatsen en is ook toegankelijk voor scootmobielen. Begeleiders kunnen plaatsnemen in de rij naast de rolstoelplaatsen. Een rolstoelplaats voor een voorstelling kan telefonisch gereserveerd worden via Eventim.

Adres en contactgegevens

Circusstraat 4
2586 CW Den Haag
info@circustheater.nl
Voorstellingen en reserveringen: 0900 – 1353
Algemeen nummer: 070 – 416 76 00

Kaart

Bereikbaarheid

Auto / Parkeren

Het Circustheater Scheveningen is bereikbaar met de auto en in de directe omgeving van het theater vind je een aantal parkeergarages.

  • Parkeergarage Nieuwe Parklaan
    Nieuwe Parklaan 248, Den Haag
  • Parkeergarage Kurhaus
    Gevers Deynootplein 189, Den Haag
  • Parkeergarage Parking Strand
    Zwolsestraat 426, Den Haag
Openbaar vervoer

Het Circustheater in Scheveningen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (OV). Vanaf Centraal Station Den Haag en station Den Haag Hollands Spoor kun je tramlijn 9 richting Scheveningen – Zwarte Pad nemen. Deze tram stopt voor het Circustheater. Vanaf Den Haag Hollands Spoor kun je ook tramlijn 1 richting Scheveningen – Zwarte Pad nemen. Deze stopt bij het Kurhaus.

Foto's

Circustheater
Circustheater
Circustheater
Circustheater
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Theaters

Circustheater
Scheveningen
1852 personen
Beatrix Theater
Utrecht
1500 personen
DeLaMar Theater
Amsterdam
950 personen
Wilminktheater
Enschede
1001 personen
Meer theaters

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda