De Graaf & Cornelissen

De Graaf & Cornelissen Entertainment wil een breed publiek bereiken met bekende musical- en toneelproducties uit het wereldrepertoire en in eigen huis ontwikkelde nieuwe producties. Daarnaast produceren we theaterconcerten en personality-programma’s.

Een vast team werkt doorlopend aan de ontwikkeling van nieuwe projecten. De voorstellingen van De Graaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland in zowel grote als kleinere theaters en met regelmaat ook in Vlaanderen te zien.

De samenwerking tussen Hans Cornelissen en Ruud de Graaf begon in 2001, met het gezamenlijk uitbrengen van het nieuwste toneelstuk van Neil Simon, The Dinner Party. Hans Cornelissen speelde zelf een rol in deze genomineerde toneelproductie. Het stuk werd lovend ontvangen en druk bezocht. Het seizoen daarna volgende de toneelversie van de succesvolle tv-comedy Zeg ‘ns AAA met de originele cast en werd De Graaf & Cornelissen Producties opgericht. Zeg ‘ns AAA werd een enorm succes, met 220 uitverkochte voorstellingen.

Vele producties volgden, waaronder de musicals Wat zien ik?!, Op Hoop van Zegen, The Full Monty, Cabaret, Volendam, In de schaduw van Brel, De Zangeres zonder naam, De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en Het meisje met het rode haar.

Op toneelgebied bracht het bedrijf onder andere Happy Hour, Zeg ‘ns AAA-2, Champagne, Nacht Moeder, Niet voor de poes, Bessen, Geknipt om te leren, Duet for one, Kinderen geen bezwaar, Waarom mannen sex willen en vrouwen liefde, Midlife en Fatal Attraction. Aangevuld met theaterconcerten als Nederland Musicalland en Vive la France en personality-programma’s als Ça Bien en Courbois Parels van Poëzie.

Diverse toneelstukken werden genomineerd voor een Toneel Publieksprijs en de musicalproducties werden diverse malen onderscheiden met John Kraaijkamp Musical Awards in vele categorieën.

De dagelijkse leiding van De Graaf & Cornelissen is in handen van Algemeen Directeur Ruud de Graaf, Creatief Directeur Hans Cornelissen en Uitvoerend Producent Willem Westhoff.

Contactgegevens

Computerweg 9
3542 DP Utrecht
030 – 267 37 62
info@degraafencornelissen.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda