Acteurs/Actrices:

Nurlaila Karim

Nurlaila Karim
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
18 januari 1975
Geboortestad
Amsterdam

Biografie

Nurlaila begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in de musicalwereld. In 2007 bemachtigde zij de hoofdrol van Dorothy in de hitmusical The Wiz, die tot publiekslieveling werd verkozen. Eerder speelde zij al hoofdrollen in de musicals Fame, Miss Saigon en Rent, waarvoor zij een Musical Award ontving.

Vanaf april 2008 stond Nurlaila in de musicalklassieker Les Misérables, waarin ze de rol van Fantine vertolkte. In 2013 releasede ze haar soloalbum Chameleon, een mix van soul, funk, jazz en musical. In 2014 vertolkte ze als alternate van Carolina Dijkhuizen de rol van Deloris van Cartier in de swingende hitmusical Sister Act. In 2015 maakte ze een droom waar met haar eigen show Fourtina, a tribute to the legend of rock Tina Turner, waarmee ze in 48 theaters zorgde voor een waar muzikaal spektakel.

Ze was in theaterseizoen 2016/2017 te zien als Nicki Marron in de musical The Bodyguard. In 2018 speelde zij de rol van Gloria Fajardo in de musical On Your Feet!. Afgelopen jaar was zij te zien als Donna in de musical Mamma Mia!.

Ze heeft veel jingles ingezongen voor onder andere Sky Radio en Q-Music. Daarnaast heeft ze tv-commercials ingesproken en was zij de vaste stem van de Primera-commercials. Ook heeft zij het kinderboek Een wereld vol liedjes uitgegeven met kinderliedjes uit alle windstreken.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Nurlaila Karim in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda