Musical: TINA – De Tina Turner Musical

TINA – De Tina Turner Musical
Première
9 februari 2020
Dernière
N.N.B.

Verhaal

Een meisje uit Nutbush, Tennessee, dat uitgroeit tot de ‘Queen of Rock ‘n ’ Roll’. Tina Turner brak niet alleen alle regels, ze maakte de regels. Deze nieuwe musical onthult het nooit eerder vertelde verhaal van een vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart en bevat haar meest geliefde hits zoals Simply The Best, What’s Love Got To Do With It, Private Dancer en We Don’t Need Another Hero.

Tina Turner

Tina Turner bepaalde een muzikaal tijdperk, met haar onmiskenbare stemgeluid en haar buitengewone podium performance. Met 180 miljoen verkochte platen, is ze nog altijd een van de meest succesvolle artiesten wereldwijd. De ‘Queen of Rock’ heeft elf Grammy's gewonnen en haar liveconcerten zijn door miljoenen mensen bezocht. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest in de muziekgeschiedenis.

Tina Turner zette in 1988 een wereldrecord neer met een liveconcert voor 188.000 toeschouwers in Rio de Janeiro. De concerten die ze in 2009 gaf tijdens haar afscheidstournee werden uitgebreid van zeven naar zestien concerten wegens de grote vraag naar kaarten.

TINA – De Tina Turner Musical is een eigen productie van Stage Entertainment, oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment, Joop van den Ende en Tali Pelman in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven.

Foto's

TINA – De Tina Turner Musical
TINA – De Tina Turner Musical
TINA – De Tina Turner Musical
TINA – De Tina Turner Musical

Scenefoto's: Manuel Harlan

Video

Cast

Tina Turner
Tina Turner
Ike Turner
Alline Bullock
Rhonda Graam
Zelma Bullock
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter

keyboard_arrow_downMusicals

Aladdin
Stage Entertainment
Diana & Zonen
MediaLane
TINA – De Tina Turner Musical
Stage Entertainment
Titanic
De Graaf & Cornelissen
keyboard_arrow_rightMeer musicals

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Alice in Wonderland
Locatie: Zaantheater
Datum: 16-01-2022
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda