Tony Neef volgend seizoen in Addergebroed – Het Leven van Johannes van Lier

8 april 2016, 11:14 - Redactie
Tony Neef volgend seizoen in Addergebroed – Het Leven van Johannes van Lier
Foto: Roy Beusker

Tony Neef, op dit moment nog te zien als Lumiere in Beauty and the Beast, zal volgend seizoen de hoofdrol gaan spelen in de muziektheaterproductie Addergebroed - Het Leven van Johannes van Lier. Addergebroed wordt een moderne verbeelding van het historische verhaal over de 18e eeuwse Drentse belastingontvanger Meester Johannes van Lier. De musical werpt een eigentijdse blik op het rijke verleden van de provincie en is onderdeel van het overkoepelende project Rijkdom van Drenthe.

Het scenario en de muziek van dit project zijn volledig nieuw en worden geschreven door een interessante combinatie van een ervaren schrijver en bekende componisten. Het folkduo Tangarine verzorgt de muziek, terwijl de schrijver / regisseur Koen van Dijk, o.a. bekend van de musicals Amandla! Mandela, de regie op zich neemt.

Verhaal

Addergebroed dompelt inwoners onder in de verhalen van hun provincie. Centraal in de musical staat Johannes van Lier. In het Drenthe van de 18e eeuw behoort hij tot de elite van de provincie. Daarnaast houdt hij zich bezig met zijn passies: wetenschap en natuur. Maar terwijl van Lier werkt aan een publicatie van zijn wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil.

De musical vormt het hart van het overkoepelende project Rijkdom van Drenthe dat wordt geïnitieerd door Tresore Producties, in samenwerking met het Drents Museum dat sinds 2013 het leven en huishouden van Johannes van Lier centraal stelt in de presentatie Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Rijkdom van Drenthe kent een brede programmering, waarin diverse Drentse culturele instellingen en lokale ondernemers de handen ineen slaan.

Vanaf mei 2017 is Addergebroed in diverse Drentse theaters te zien.

Première
N.N.B.
Dernière
N.N.B.
Producent
Tresore Producties
Meer over AddergebroedAnder nieuws over Addergebroed
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda