Codarts Muziektheater presenteert Into the Woods

8 april 2016, 13:26 - Redactie
Codarts Muziektheater presenteert Into the Woods

Codarts Muziektheater presenteert later deze maand Into the Woods. In Into the Woods smeedt Steven Sondheim op komische wijze bekende sprookjes samen tot één verhaal. Roodkapje, Cinderella en vele andere figuren ‘stappen uit hun eigen sprookje’ en treffen elkaar in het bos. Sondheim haalt de sprookjesfiguren uit hun traditionele context en geeft ze moderne gedachten en inzichten.

Verhaal

Hoewel dit stuk op het eerste gezicht bestemd lijkt voor kinderen is het dat allerminst. Het gaat over opgroeien en identiteit. Wie ben je en wat wens je in het leven. En wat gebeurt er als een wens daadwerkelijk uitkomt? Ben je dan nog dezelfde als daarvoor en ben je dan eigenlijk wel echt gelukkig? Dit sprookje eindigt niet met: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ maar het begint ermee.

Het gaat over ons, inwoners van een koninkrijkje, waarin alles goed geregeld is en waarin we gelukkig zijn. Maar wie zijn wij eigenlijk? En wat doen we als we bedreigd worden, hoe reageren wij dan? Zijn we dan nog wel zo nobel en integer? Dit verhaal is een scherp sprookje. Het toont de mens zoals hij is, kleinzielig en inhalig, maar ook in staat tot grote medemenselijkheid. Het is een sprookje waarin heksen gelijk krijgen, aardige mensen liegen en goede mensen sterven.

Into the Woods is op 20, 21 en 22 april te zien in het Maastheater in Rotterdam.

De cast bestaat uit: Caitlin Baank, Manon van den Berg, Keoni Blockx, Yoshua van den Broek, Hans Cassa, Safiera Dooijenburgh, Rose-Anne van Elswijk, Martijn Noort, Britt van Schie, Jochem Smit, Dieuwke Tönissen, Vera de Koster, Babeth van der Zalm en Froukje Zuidema.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda