Nienke Latten en Vajèn van den Bosch zijn Anna en Elsa in Frozen de Musical

8 februari 2024, 07:00 - Redactie
Nienke Latten en Vajèn van den Bosch zijn Anna en Elsa in Frozen de Musical
Foto: William Rutten

Vandaag is bekendgemaakt dat Nienke Latten en Vajèn van den Bosch de hoofdrollen van zussen Anna en Elsa spelen in Frozen de Musical. "Ik ben meer dan trots dat deze twee enorm getalenteerde vrouwen de hoofdrollen gaan spelen in onze nieuwe productie Frozen", aldus Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland. "Zowel Vajèn als Nienke heeft veel (internationale) theaterervaring en hebben eerder in grote Disney-producties hoofdrollen gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat zij als Anna en Elsa de bezoekers diep in het hart gaan raken."

De rol van Anna wordt gespeeld door musicalactrice Nienke Latten, die onlangs de hoofdrol speelde in de musical Rebecca in Wenen. Eerder was zij onder andere te zien als Jasmine in Aladdin in Hamburg en Stuttgart. Nienke: "Het verhaal van Frozen gaat voor mij over een sterke band tussen twee zussen en de onvoorwaardelijke liefde die daaruit voortkomt. Anna is een van mijn favoriete Disney personages. Ze is warm, onbevangen en ook nog eens komisch. Ik kijk ernaar uit om dit geliefde personage tot leven te brengen op het toneel."

Vajèn kruipt in de huid van Elsa en zingt vanaf mei avond na avond het meermaals bekroonde nummer Let it Go (Laat het Los). "Ik heb altijd geroepen dat ik heel graag een keer een Disney-prinses wilde spelen, maar dat die prinses een ijskoningin zou worden had ik echt nooit durven dromen! Elsa is een prachtige rol vol emotie en diepgang. Ze leert in het verhaal om zichzelf te accepteren en haar krachten te omarmen in plaats van te verbergen. Ik ben tijdens de audities al enorm van haar gaan houden en ik kan niet wachten om, samen met mijn fantastische collega’s, het publiek mee te nemen naar de magische wereld van Frozen!", aldus Vajèn.

Vajèn speelde eerder hoofdrollen in musicals als On Your Feet!, Wicked en Les Misérables, en is op dit moment te zien als Jane in Tarzan in Stuttgart. Ze is daarnaast de Nederlandse stem van Vaiana in de gelijknamige film en van Mirabel in Encanto.

Wie de rollen van Kristoff, Hans, Olaf, Graaf van Wesselland en Sven spelen wordt op een later moment bekendgemaakt. De musical is vanaf 31 mei te zien in het Circustheater in Scheveningen.

Foto's: William Rutten

Première
9 juni 2024
Dernière
N.N.B.
Producent
Stage Entertainment
Meer over Frozen de Musical Ander nieuws over Frozen de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda