Musical: Frozen de Musical

Frozen de Musical
Première
9 juni 2024
Dernière
N.N.B.
Theater

Verhaal

Frozen is oorspronkelijk een animatiefilm uit 2013, geproduceerd door Walt Disney Animation Studio's en gebaseerd op het sprookje 'de ijskoningin' van Hans Christiaan Anderson. Voor de Nederlandse versie van de animatiefilm spraken onder andere Willemijn Verkaik (Elsa), Noortje Herlaar (Anna), Benja Bruijning (Kristoff), Carlo Boszhard (Olaf), Oren Schrijver (Hans) en Tony Neef (Oaken) de stemmen in.

Frozen ging als musical voor het eerst in première op Broadway in 2018. Een tour door de US volgde in 2019, maar beide werden onderbroken door coronamaatregelen. In september 2021 herstartte te musical en startte de musical ook op West End. Daarna volgde Australie en Singapore (2020-2023), Japan (2021) en Hamburg (2021).

Centraal in het verhaal van Frozen staat de relatie tussen twee zussen Elsa en Anna. Twee princessen in het fictieve Arendelle. De inwoners weten niets van de magische kracht van Elsa, die mensen en dingen kan bevriezen, zonder daar controle over te hebben. Elsa's angst voor haar magische kracht neemt toe, wanneer ze haar zus per ongeluk verwondt. En naarmate de jaren verstrijken en Elsa's kroning tot koningin van Arendelle dichterbij komt, vreest ze dat de inwoners haar magische krachten ontdekken en bang worden voor haar.

Wanneer Elsa na een ruzie met Anna vlucht beseft ze niet dat ze per ongeluk haar krachten in heeft gezet om Arendelle in een eeuwige winter achter te laten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht van Anna naar haar zus, ontmoetingen, strijdt om het koningschap van Arendelle en uiteindelijke de ontdekking dat er slechts één oplossing is die Elsa's magie teniet kan doen: een daad van ware liefde.

Het verhaal laat de verbinding van twee zussen zien die steeds weer op zoek gaan naar elkaar.

Castfoto

Foto van de cast van Frozen de Musical

Foto: Musicalweb

Scènefoto's

Scènefoto van Frozen de Musical
Scènefoto van Frozen de Musical
Scènefoto van Frozen de Musical
Scènefoto van Frozen de Musical
Scènefoto van Frozen de Musical
Scènefoto van Frozen de Musical

Scenefoto's: Johan Person

Video

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda