Verslag Musical Awards Gala 2018

26 januari 2018, 14:38 - Redactie
Verslag Musical Awards Gala 2018

Afgelopen woensdag was Musicalweb.nl aanwezig bij de uitreiking van de Musical Awards in het Circustheater in Scheveningen.

Een mooie en bijzondere avond met goede optredens, passie en emotie. Voordat de uitzending begon, werden de uitreikingen gedaan voor de creatives. Hier viel onder andere Dick van den Heuvel in de prijzen voor zijn script van de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Van den Heuvel eerde Annie M.G. Schmidt haar teksten maar benoemde ook trots te zijn op alle producenten in Nederland die het aan durven om nieuwe producties te blijven schrijven en uitdagingen aan gaan.

De opening van The Lion King bracht direct kippenvel in de zaal en liet weer eens zien hoe in 1 musical al veel aandacht is voor kostuum, grime, ensemble en orkest. Later in de avond werd door meerdere producenten en spelers dit benoemd dat een productie valt en staat door alle mensen die er aan mee werken; van grimeur tot decor, van ensemble tot de grote hoofdrollen. Stanley Burleson bracht een ode aan Sammy Davis Junior door het vertolken van het nummer Mr. Bojangles. Later op de avond ontving hij voor deze rol de prijs voor beste hoofdrolspeler in een kleine musical.

Dit jaar was er eenmalig een speciale prijs namelijk voor het beste ensemble in een musical. Deze prijs ter ere van alle ensembles in musical land, ging naar het ensemble van de musical On Your Feet! Wat ons betreft een prijs die elk jaar weer terug mag keren.

Een bijzonder moment op deze avond is de prijs voor Simone Kleinsma. De zaal gaf haar een staande ovatie na het zware jaar die ze heeft gehad en de terechte prijs die zij mocht ontvangen voor haar rol als Annie M.G. in de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Simone bracht de zaal in stilte tijdens haar speech en eerde haar man met deze mooie prijs.

De AD pubblieksprijs ging dit jaar naar The Lion King die een groot feest bouwde op het podium. Het was een heerlijke en sfeervolle avond. De zaal leefde mee met een lach en een traan. We zijn erg benieuwd wat de toekomstige musicals gaan brengen.

Een overzicht van alle winnaars van de Musical Awards 2018 bekijk je hier.

Door: Marieke Visser

Foto: Henk Renting

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda