Musical: The Lion King (2016)

The Lion King (2016)
Première
30 oktober 2016
Dernière
21 juli 2019
Theater

The Lion King is nog altijd als één van de meest populaire musicals ter wereld. Sinds haar première op Broadway op 13 november 1997 zijn er 23 producties geweest wereldwijd, met meer dan 80 miljoen bezoekers, en speelt de productie cumulatief inmiddels een indrukwekkende 132 jaar.

Geproduceerd door Disney Theatrical Productions, The Lion King is de tweede show in de geschiedenis waarvan er wereldwijd vijf producties al meer dan 10 jaar spelen. Waaronder de Stage Entertainment productie die sinds 2001 in Hamburg volle zalen trekt. Stage Entertainments productie in Madrid is inmiddels vijf jaar succesvol in Spanje. Vertaald in acht verschillende talen (Japans, Duits, Koreaans, Frans, Nederlands, Spaans, Portugees en Mandarijn).

The Lion King is te zien geweest in 20 landen en op elk continent met uitzondering van Antarctica. The Lion King’s wereldwijde bruto opbrengst is hoger dan die van welke film, Broadway show of andere entertainment titel in de geschiedenis dan ook.

The Lion King won in 1998 zes Tony Awards: Beste Musical, Beste Decorontwerp, Beste Kostuumontwerp, Beste Lichtontwerp, Beste Choreografie en Beste Regie van een Musical. De musical heeft ook meer dan 70 belangrijke prijzen gewonnen, inclusief de NY Drama Critics Circle Award voor Beste Musical in 1998, de Grammy voor Beste Musical Show Album in 1999, de Evening Standard Award voor Beste Theater Evenement van het jaar in 1999 en de Laurence Olivier Award voor Beste Choreografie en Beste Kostuumontwerp in 1999.

Verhaal

Op een stralende dag komt Simba ter wereld. Vol trots tonen zijn ouders de leeuwenwelp als troonopvolger van koning Mufasa aan het uitgestrekte dierenrijk. Maar aan de ongestoorde jeugd van Simba komt wreed een eind als zijn oom Scar door dodelijk verraad de macht grijpt. Simba vlucht de donkere jungle in en begint aan een lange reis vol gevaren. Door een groeiend zelfvertrouwen, nieuwe vrienden en een ontluikende liefde, gloort er volwassenheid aan de horizon. Simba besluit om de cirkel te sluiten door op te eisen waar hij recht op heeft: zíjn troon!

Scènefoto's

Scènefoto van The Lion King (2016)
Scènefoto van The Lion King (2016)
Scènefoto van The Lion King (2016)
Scènefoto van The Lion King (2016)
Scènefoto van The Lion King (2016)
Scènefoto van The Lion King (2016)

Scenefoto's: Deen van Meer

Video

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda