TINA – De Tina Turner Musical vanaf begin 2020 in Nederland

8 maart 2019, 07:46 - Redactie
TINA – De Tina Turner Musical vanaf begin 2020 in Nederland
Foto: Manuel Harlan

Na succesvolle producties in West End en Hamburg beleeft de eerste en enige geautoriseerde musical over ‘The Queen of Rock’ zijn Nederlandse première begin februari volgend jaar in het Beatrix Theater. De musical zal Mamma Mia! gaan opvolgen, momenteel nog te zien in Utrecht.

Na uitverkochte voorstellingen in Londen’s West End, de succesvolle Duitse première in Hamburg afgelopen weekend en een Broadway productie in de maak, komt de veelgeprezen musical volgend jaar naar het thuisland van Stage Entertainment.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Sinds ik de wereldpremière van TINA – De Tina Turner Musical bijwoonde in Londen heeft het indrukwekkende levensverhaal van Tina Turner mij niet meer losgelaten. Haar leven is nooit eerder op zo’n authentieke en krachtige manier getoond. De musical vertelt een eerlijk en tegelijkertijd ongelooflijk succesverhaal, verweven met Tina’s talloze wereldhits. Het Nederlandse publiek kan zich opmaken voor een show die je móet zien, een onvergetelijke theaterervaring”.

Tina Turner bepaalde een muzikaal tijdperk, met haar onmiskenbare stemgeluid en haar buitengewone podium performance. Met 180 miljoen verkochte platen, is ze nog altijd een van de meest succesvolle artiesten wereldwijd. De ‘Queen of Rock’ heeft elf Grammy Awards gewonnen en haar liveconcerten zijn door miljoenen mensen bezocht. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest in de muziekgeschiedenis.

Tina Turner zette in 1988 een wereldrecord neer met een liveconcert voor 188.000 toeschouwers in Rio de Janeiro. De concerten die ze in 2009 gaf tijdens haar afscheidstournee werden uitgebreid van zeven naar zestien concerten wegens de grote vraag naar kaarten.

De Nederlandse première van TINA – De Tina Turner Musical vindt plaats op zondag 9 februari 2020.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda