Cast Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking bekend

8 maart 2019, 11:03 - Redactie
Cast Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking bekend
Foto: Maikel Thijssen

Niemand minder dan Willemijn Verkaik, Lone van Roosendaal, Cystine Carreon, Eva Poppink en Desi van Doeveren gaan de hoofdrollen spelen in Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking. Dat maakte Erwin Aarts vandaag bekend namens producent De Kernploeg.

Het is de eerste keer dat deze productie in Nederland te zien is. De musical ging in 2010 op Broadway in wereldpremière onder de titel Women on the verge of a nervous breakdown en is gebaseerd op de absurdistische film Mujeres al borde de un ataque de nervios van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. De musicalversie maakte tevens furore op het Londense West End en destijds (in 2015) speelde de Nederlandse Willemijn Verkaik ook al één van de hoofdrollen.

Willemijn zal de rol van Pepa vertolken, Lone speelt de rol van Lucia, Cystine speelt Candela, Eva vertolkt Paulina en Desi is te zien als Marisa.

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking is van 4 t/m 14 juli te zien in CC Amstel in Amsterdam. De Kernploeg produceert iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical. De afgelopen twee jaar presenteerde het gezelschap de musicals A New Brain en She Loves Me.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda