Soldaat van Oranje vanaf 2 september weer te zien

30 juli 2020, 07:49 - Redactie
Soldaat van Oranje vanaf 2 september weer te zien

Vanaf woensdag 2 september is de voorstelling Soldaat van Oranje, na een ’sluitingsperiode’ van bijna zes maanden, weer te zien in de TheaterHangaar in Katwijk. Op 11 maart werd de laatste voorstelling gespeeld. De dag erna moest de productie, net als alle andere voorstellingen in Nederland, worden stil gelegd vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Meer dan 70.000 bezoekers hadden al kaarten in huis voor een van de voorstellingen van Soldaat van Oranje. Vanaf 5 tot en met 9 augustus kunnen alle voucher- en tickethouders exclusief omboeken. Vanaf 10 augustus is de reguliere kaartverkoop weer open voor iedereen.

De op 24 juni door de overheid aangekondigde versoepelingen van de corona-maatregelen met betrekking tot theaterbezoek stelt de producent in de staat de voorstelling te heropenen. Op het toneel, achter de schermen en in de orkestbak mag weer meer en ook in de zaal zijn meer mogelijkheden.

In de theaterzaal - met een capaciteit van 1.103 stoelen - betekent dit dat er slechts 30% van de zaalbezetting overblijft. Om en om zijn hele rijen stoelen verwijderd uit de zaal en bij het placeren van de bezoekers worden twee stoelen tussen huishoudens vrijgehouden, om de gezondheid van de bezoekers en alle medewerkers te waarborgen.

Voor wat betreft cast, crew en orkest worden de door de rijksoverheid goedgekeurde protocollen van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies (VSCD) gehanteerd. De 1,5 meter maatregelen gelden uiteraard ook in de foyer en in de theaterzaal; zo is er zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer, zijn er diverse hygiëne punten en wordt de gezondheidscheck van het RIVM gedaan.

Jubileum

De première van Soldaat van Oranje was op 30 oktober 2010. Door alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden en de nieuwe realiteit is echter besloten de viering van het aanstaande 10-jarig jubileum te verschuiven naar een later moment. Een nieuwe datum volgt later.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van Oranje Ander nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda