The Phantom of the Opera op West End stopt

29 juli 2020, 14:42 - Redactie
The Phantom of the Opera op West End stopt

The Phantom of the Opera op West End zal na 34 jaar gaan stoppen zo is aangekondigd. Het besluit van producent Cameron Mackintosh om de voorstelling te stoppen is een gevolg van de sluiting van de theaters vanwege het coronavirus.

Op termijn is het wel de bedoeling dat op West End stopt weer terug zal gaan keren maar Cameron Mackintosh en Andrew Lloyd Webber willen en kunnen dit niet doen zolang de regels van social distancing in de theaters nog moeten worden nageleefd. Mackintosh noemt de regelgeving het "artistieke en commerciële faillissement."

Vanaf volgende maand zouden voorstellingen op West End weer plaats mogen vinden mits er in de theaters wordt gedaan aan social distancing. Andrew Lloyd Webber gaf afgelopen week al aan dat hij de huidige regelgeving raar vindt. Zo begrijpt hij niet waarom mensen bijvoorbeeld wel in het vliegtuig of in de kroeg mogen zitten, maar niet normaal naar het theater mogen gaan.

Tegelijkertijd is vandaag ook aangekondigd dat alle voorstellen van TINA - The Tina Turner Musical op West End in ieder geval tot en met zaterdag 28 november komen te vervallen.

Bron: AD.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda