Nieuwe familiemusical in Posthuis Theater in Heerenveen

28 juli 2020, 14:36 - Redactie
Nieuwe familiemusical in Posthuis Theater in Heerenveen

Opskør in Herreturv, zo luidt de titel van de nieuwe familiemusical in Heerenveen, die in januari 2021 in het Posthuis Theater te zien zal zijn. De familiemusical heeft 100 jaar voetbal in Heerenveen als inspiratiebron genomen en wordt gedragen door de vier gezamenlijke cultuurpartners in Heerenveen. Naast het Posthuis Theater zijn dat Ateliers Majeur, het Heerenveen Museum en de bibliotheek in Heerenveen. De musical wordt geschreven door Peter Sijbenga en componist is Dennis Dronkers. De voorstelling wordt geregisseerd door Romke Gabe Draaijer. Als producent is Evert Haagsma aangetrokken.

De cultuurpartners willen een kwaliteitsimpuls geven aan de cultuursector van de gemeente Heerenveen door het opnieuw organiseren van een eigen productie in het Posthuis Theater. Vanuit de expertise van de cultuurpartners is er een groot amateurnetwerk beschikbaar om een voorstelling te maken door en voor de gemeente Heerenveen. De productie is bedoeld om amateurs, zowel voor als achter de schermen, met professionele theatermakers en Friese acteurs te verbinden. De productie moet geschikt zijn voor de hele familie (8+) en inhoudelijk een verbinding hebben met de regio Heerenveen, zo is het uitgangspunt.

Voor amateurs uit de regio zullen er audities worden gehouden op zondag 6 september, in het Posthuis Theater in Heerenveen. Talenten tussen de 8 en 108 die kunnen zingen, dansen en/of spelen, kunnen zich hiervoor opgeven voor 23 augustus. Opgeven kan via het adres info@posthuistheater.nl.

In oktober starten de repetities. De uitvoeringen staan – onder voorbehoud van de maatregelen tegen het beperken van het coronavirus – gepland van 12 tot en met 17 januari 2021.

Peter Sijbenga over het script: "In deze nieuwe familiemusical nemen wij u mee naar Snorremark, dat land in het Hoge Noorden, bekend om zijn hoge bergen, zijn lage ponies, zijn geurige stokvis en zijn röde pømpeblæden. We vertellen u ook hoe het de SC Herreturv FC vergaat; een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich plotseling mag verheugen in buitenlandse belangstelling... met alle gevolgen van dien. En natuurlijk maken we kennis met Herre, die er van droomt mascotte te worden. En met Attje, die absoluut niet op voetbal wil, tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van SC Herreturv FC. Kortom, genoeg aanleiding om ons eens goed in het sport culturele leven van Snorremark te verdiepen! Jø!"

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda