Recensie: My Fair Lady heeft een nieuw jasje, maar niets aan klasse ingeleverd! (4 sterren)

7 november 2017, 21:18 - Redactie
Recensie: My Fair Lady heeft een nieuw jasje, maar niets aan klasse ingeleverd! (4 sterren)

My Fair Lady in het prachtige Koninklijk Theater Carré, de perfecte locatie voor deze première op maandagavond.

De voorstelling vertelt het verhaal over de rijke Professor Higgins die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle. Higgins sluit met kolonel Pickering de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een echte dame. Er ontstaat een onverwachte intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor.

My Fair Lady is een echte musicalklassieker die door producent Dommelgraaf & Cornelissen in een nieuw jasje is gestoken. De musical heeft hierbij echter niets aan klasse ingeleverd.

Esmée Dekker kruipt in de rol van Eliza Doolittle, haar eerste grote hoofdrol. Vanaf haar eerste noot sluit je Esmée - als de ietwat lompe en luidruchtige Eliza - gelijk in je hart. Haar platte accent weet ze zeer goed en consistent aan te houden. Eliza is een vechter en laat zeker niet over zich heen lopen. Esmée draagt de rol van begin tot einde met verve! De transformatie die Eliza doormaakt tot een echte Engelse dame weet ze vol overgave te brengen. Esmée is de ster van de show, mede door de goed gekozen cast om haar heen.

Chris speelt de rol van Professor Higgins. Eliza en de professor stoten elkaar af en trekken elkaar weer aan als magneten. Chris zien we als een charmante, maar ietwat onredelijke en strenge leraar. Van krachtige eigenwijze vrijgezelle man naar (zoals hij zelf zegt in ons videoverslag) een klein patatje op het eind. We geloven hem de hele weg ernaar toe!

De rol van Kolonel Pickering past Alfred van den Heuvel als gegoten. De kleine maniertjes, houding, stemgebruik; alles zet hij in om ons te overtuigen dat hij de statige kolonel is. Alfred P. Doolittle (samen met het ensemble) is een dolkomische rode draad door het verhaal, gespeeld door Han Oldigs. Volgens eigen zeggen geen danser, ‘but he could have fooled us’. Deze onmisbare vrolijke noot steelt de show met 'As ’t effe kan…’.

Yoran de Bont is de tot over zijn oren verliefde Freddy Eynsford-Hill. De manier waarop hij "In de straat waar jij woont" vertolkt laat bij ons een blijvende indruk achter, met zijn warme stemgeluid en geloofwaardige spel. Voor Sjoukje betekent My Fair Lady dat ze na een tijd weer terugkeert in het theater. Ze vertolkt de rol van de statige moeder van Professor Higgins die zich gelijk ontfermd over Eliza.

Tot slot maken het ijzersterke ensemble, de verrassende decors en de prachtige kostuums het totaalplaatje compleet. My Fair lady is een heerlijke musical om naar te kijken. Laat je meeslepen door het prachtige verhaal, dans en de muziek.

Door: Jolanda Grutter

Scenefoto's: Roy Beusker

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda