DommelGraaf & Cornelissen

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen leerden elkaar kennen in 2001. Niet lang daarna besloten ze tot een samenwerking. Ruud de Graaf profileerde zich tot dan met name als impresario en producent van muzikale producties en Hans Cornelissen als acteur en casting director. In het nieuwe samenwerkingsverband werd Hans Cornelissen verantwoordelijk voor het zoeken van geschikt toneel- en musicalrepertoire om uit te brengen in de Nederlandse theaters. Dit resulteerde in een bezoek aan New York om het toneelstuk van Neil Simon, The Dinner Party, te zien. Niet lang daarna werden de rechten verworven en werd het stuk in Nederland uitgebracht. Ruud de Graaf verzorgde de planning en Hans Cornelissen speelde zelf één van de rollen.

Bij de door Ruud de Graaf uitgebrachte familiemusicals Peter Pan, Alladin en Pietje Bell was Hans Cornelissen betrokken als artistiek adviseur en spelcoach. Toen ontstond het plan een toneelversie van de succesvolle tv-comedy Zeg ‘ns AAA op het toneel te brengen met de originele cast. Dat voorstelling werd een groot succes, met meer dan 220 uitverkochte voorstellingen. Kort daarop besloten Ruud de Graaf Hans Cornelissen samen een theaterproductiebedrijf te starten; De Graaf & Cornelissen Producties. Ruud de Graaf als zakelijk producent en impresario, tegenwoordig onder de naam Impact Entertainment, en Hans Cornelissen als artistiek producent en casting director. Vele toneel- en musicalproducties volgden.

Vanaf mei 2014 is de naam De Graaf & Cornelissen Producties veranderd in DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. Binnen deze opzet is Suzanne van Dommelen-Bruins algemeen directeur, voert Hans Cornelissen de artistieke leiding en is Ruud de Graaf ondermeer verantwoordelijk voor de verkoop van producties.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment wil een breed publiek verrassen met nieuwe musical- en toneelproducties of bijzondere bewerkingen van bestaande stukken. Vaak wordt daarbij gekozen voor een basis van origineel Nederlands materiaal, zoals een boek, film of muziek, waardoor de voorstellingen herkenbaar zijn voor het publiek. De producties worden zodanig geproduceerd en vormgegeven dat ze geschikt zijn om te toeren en ook in middelgrote zalen te spelen; de voorstellingen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland te zien. Een vast team werkt doorlopend aan nieuwe ideeën en begeleidt een aantal artiesten zowel in artistieke als zakelijke zin om zich verder te ontwikkelen.

Contactgegevens

Laagraven 3
3439 LG Nieuwegein

Postbus 1276
3430 BG Nieuwegein

030 – 267 37 62
info@dommelgraafencornelissen.nl

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven