PSV en Supportersvereniging verwerven script Geheimen van De Herdgang

schedule8 november 2017, 10:49 - Redactie
PSV en Supportersvereniging verwerven script Geheimen van De Herdgang

Met de overhandiging van het script en de bijbehorende rechten hebben PSV en het Nieuwe Theater afgelopen zondag een affaire naar tevredenheid afgesloten.

Beide partijen staken veel tijd in het produceren van de musical Geheimen van De Herdgang, maar in mei van dit jaar moesten de theatermakers het project tot verrassing van PSV annuleren, omdat zij het financiële plaatje niet rond kregen. "Dat was teleurstellend, maar de producenten zijn vervolgens alle afspraken aangaande de financiële afwikkeling nagekomen en we sluiten het nu goed af", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Het Nieuwe Theater was van plan om een musical te maken met daarin hoofdrollen voor de ras-PSV-ers Harry van Raaij, oud-voorzitter, en de in 2014 gestorven Harrie van Kemenade, die tientallen jaren de kantine en het spelershome op De Herdgang uitbaatte. Zowel PSV als de officiële supportersvereniging waren erg enthousiast en besloten om tijd en geld in het project te steken.

"We hadden ons erg verheugd op een uniek stadionspektakel ter ere van twee iconen van onze club", zegt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging PSV. "Het is helaas anders gelopen. De zakelijke afwikkeling is nu afgerond en samen met PSV hebben we het script verworven. Daarmee houden we de deur open naar producenten om ermee aan de slag te gaan."

"Het Nieuwe Theater betreurt ten zeerste dat het ons niet is gelukt om de voorstelling te verwezenlijken”, voegt artistiek leider Sander Eckhardt toe. “Gelukkig hebben we met alle betrokken partijen in goede verstandhouding de zakelijke overeenkomsten kunnen afwikkelen. Wij hopen van harte dat een andere theaterproducent dit prachtige script alsnog gaat opvoeren."

Lees meer over:

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Voorstelling: Hello Dolly!
Datum: 08-03-2020
Tijd: 15:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda