Ontwikkeling Britse versie Soldaat van Oranje weer opgepakt

25 april 2023, 21:13 - Redactie
Ontwikkeling Britse versie Soldaat van Oranje weer opgepakt

Producent Fred Boot heeft tegenover het ANP laten weten dat er nog altijd gewerkt wordt aan de Britse versie van Soldaat van Oranje. De Londense versie van de musical werd in april 2019 aangekondigd maar mede door de coronacrisis een jaar later moest de productie van Soldier of Orange noodgedwongen worden stilgelegd.

"Vorig jaar zomer hebben we het weer opgepakt toen we de locatie weer moesten zekeren" geeft de producent aan. De bedoeling is dat de musical nog steeds in de Royal Albert Dock zal worden opgevoerd, waar een theater vergelijkbaar met de TheaterHangaar in Katwijk moet worden gebouwd. Er zijn echter enkele problemen, waaronder de gestegen kosten van de bouw van het theater als gevolg van de coronacrisis. Fred Boot is momenteel op zoek naar een partner om de bouw en exploitatie te realiseren en heeft hierover gesprekken lopen.

De producent heeft er vertrouwen in dat Soldier of Orange het goed zal doen in Londen. In vergelijking met de Nederlandse versie zullen er wel enkele aanpassingen worden gedaan, waaronder het inkorten van de speeltijd met een half uur en het wijzigen van de projecties van de bombardementen. Aanstaande zondag zal Soldaat van Oranje in Nederland zijn 12,5-jarig jubileum vieren.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van Oranje Ander nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda