Soldaat van Oranje – De Musical gaat naar Londen

3 april 2019, 14:07 - Redactie
Soldaat van Oranje – De Musical gaat naar Londen

NEW Productions, de producent van Soldaat van Oranje, heeft na lang zoeken de ideale locatie in Londen gevonden om een Engelse versie van de voorstelling te spelen.

Vandaag, op de geboortedag van Erik Hazelhoff Roelfzema, is bekend gemaakt dat eind dit jaar tegenover City Airport in de Oost-Londense Royal Docks de bouw van het theater van Soldier of Orange - The Musical begint. De verwachting is dat de Engelse voorstelling in het najaar van 2020 in première gaat.

Het originele creatieve team, Theu Boermans (regie), Edwin de Vries (script), Tom Harriman (muziek), Pamela Phillips Oland (liedteksten), Bernhard Hammer (decor) en Fred Boot (producent) is ook betrokken bij deze Engelse versie.

De Britse toneel- en scenarioschrijver, Jeremy Brock, is toegevoegd aan het team om het script enigszins aan te passen voor een Engelstalig publiek.

Producent Fred Boot van NEW Productions: "We hebben al jaren de ambitie en de droom om het verhaal van Erik Hazelhoff en zijn vrienden ook door te kunnen vertellen in het buitenland. Londen was de locatie van onze koningin Wilhelmina in ballingschap en het Verenigd Koninkrijk speelt een belangrijke rol in het verhaal. Daarom heeft het Verenigd Koninkrijk altijd onze prioriteit gehad.

We hebben de productie enigszins aangepast voor een internationaal publiek door een aantal kleine wijzigingen in het script, maar er tegelijkertijd voor gezorgd dat de voorstelling blijft zoals deze omarmd is in Nederland. Wij kijken er met het hele team enorm naar uit om dit universele geschiedenisverhaal van alle tijden over een groep vrienden die onder druk van de oorlog gedwongen wordt moeilijke keuzes te maken, nu te delen met de Engelse bevolking en internationale bezoekers".

Foto: Jim Marks

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: The Prom
Locatie: Nieuwe Luxor
Datum: 26-09-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda