Zesde editie van Klassiek in het Park op 13 juli

3 april 2019, 11:08 - Redactie
Zesde editie van Klassiek in het Park op 13 juli

De zesde editie van Klassiek in het Park in Brasschaat vindt plaats op zaterdag 13 juli. The Groslot Gala Orchestra brengt de mooiste stukken uit Bizet's opera Carmen. De aria's worden vertolkt door internationaal gelauwerde stemmen, onder wie enkele laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd. Het concert wordt traditioneel afgesloten met een groot bal populaire, iedereen is welkom om mee te walsen op de grote dansvloer.

Carmen behoort tot de meest bekende en succesvolle opera’s uit de geschiedenis. Het is een bewerking van een roman met dezelfde titel van Prosper Mérimée (1803-1870) over een dramatische liefdesgeschiedenis van een Spaanse zigeunerin. De opera Carmen was niet onmiddellijk een kraker. Het publiek was aanvankelijk geschokt door het warmbloedige hoofdpersonage en de tragische afloop van het verhaal. Maar het werk zou echter uitgroeien tot een megahit. Bizet maakte dit succes jammer genoeg niet mee. Kort nadat Carmen in première was gegaan, overleed hij in 1875 op 36-jarige leeftijd aan een hartinfarct.

Het verhaal van Carmen speelt in het Sevilla van de negentiende eeuw. Hoofdpersonage Carmen is een vurige zigeunerin die het hart van menig man sneller doet slaan. Ook dat van de eenvoudige korporaal Don José. Hij helpt Carmen uit de gevangenis ontsnappen en laat zijn verloofde Micaéla vallen. Carmen is de eenvoudige soldaat echter snel beu en begint een affaire met stierenvechter Escamillo. Don José kan Carmen niet uit zijn hoofd zetten en wordt verteerd door woede, verdriet en afgunst. Met dramatische gevolgen.

De organisatie pakt dit jaar uit met een bijzondere selectie artiesten. De artiesten zijn laureaten of hebben deelgenomen aan een van de meest prestigieuze concours ter wereld: de Koningin Elisabethwedstrijd.

  • Mezzosopraan Héloïse Mas als Carmen (5de laureate zang 2018)
  • Sopraan Charlotte Wajnberg als Michaela (laureate zang 2018 én won ook de Klara/Canvas publieksprijs)
  • Bariton Werner Van Mechelen als Escamillo (finale 1988)
  • Tenor Stefaan Cifolelli als Don José (halve finale 2011)
  • Dirigent: Robert Groslot (laureaat piano 1978)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda