Musical De Hospita geeft gratis studentenkamer weg

18 juli 2023, 09:27 - Redactie
Musical De Hospita geeft gratis studentenkamer weg

De nieuwe musical comedy De Hospita geeft in samenwerking met Hospi Housing een studentenkamer weg voor aankomend studiejaar. Met deze winactie vraagt producent MediaLane Theater aandacht voor het grote kamertekort onder jongeren en de oplossing die hospita’s (of hospites) kunnen bieden in deze woningcrisis. De musical, waarin Simone Kleinsma de rol van revuevedette en hospita Madeleine Coutard speelt, brengt dit onderwerp ook naar de Nederlandse theaters vanaf november.

Met het nieuwe studiejaar voor de deur zijn duizenden studenten op zoek naar een passende kamer. Vanwege het gigantische woningtekort is dit voor velen een lastige opgave. Een kamer bij een hospita, hospes of gastgezin biedt een praktische en sociale oplossing voor dit probleem. Niet alleen worden bestaande woningen beter benut, ook helpt het tegen eenzaamheid onder ouderen én jongeren. Om hier aandacht voor te creëren geeft de nieuwe musical De Hospita samen met Hospi Housing een jaar lang een kamer weg bij een hospita.

Simone Kleinsma: “Vanaf november mag ik in de huid kruipen van hospita Madeleine Coutard. De voorstelling zit gelukkig vol humor, maar het huidige probleem van de woningnood is uiteraard heel serieus. Dat wij een klein steentje kunnen bijdragen dit jaar op deze manier is natuurlijk fantastisch! Ik wens de gelukkige student en hospita veel plezier en geluk en ik hoop ze natuurlijk te ontmoeten in het theater.”

Première
4 december 2023
Dernière
21 december 2024
Producent
MediaLane
Meer over De Hospita Ander nieuws over De Hospita
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda