Jo Hens wordt Boze Wolf in Roodkapje, de sprookjesmusical

23 augustus 2017, 10:18 - Redactie
Placeholder image

Jo Hens mag de komende maanden letterlijk het beest in zich loslaten. De Antwerpse acteur, zanger en presentator die volgende week (29 augustus) zijn 29ste verjaardag viert, heeft de rol van Boze Wolf te pakken in de sprookjesmusical Roodkapje.

Lauren De Ruyck mag zich als Roodkapje alvast opmaken voor een pittige strijd met haar Boze Wolf, want Jo is meer dan gemotiveerd om z'n klauwen in deze rol te zetten. In Roodkapje loopt Hens ook Familie-collega Chris Van Tongelen tegen het lijf, die zich over het productionele luik ontfermt en mee de muziek schrijft voor deze nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm.

Roodkapje, de sprookjesmusical speelt in de herfstvakantie 2017 in Antwerpen, Hasselt en Gent, en in de kerstvakantie in Gent.

"Chris (Van Tongelen) zei me direct dat deze rol op m'n lijf geschreven is en ik moet zeggen; zodra ik het script onder ogen kreeg, was ik ook meteen verkocht. Ik zal geen klassieke Boze Wolf zijn en ik moet ook niet teveel dansen - wat ik absoluut niet erg vind - maar ik zal wel weer een pruik moeten dragen, want een kale wolf is ook maar niks hé(lacht). Het lijkt me fantastisch om voor kinderen te mogen spelen, die zijn lekker eerlijk in hun reacties. Laat dat Roodkapje maar komen, Wolf Hens is er klaar voor!", aldus een enthousiaste Jo Hens.

Muziek is altijd al prominent aanwezig geweest in het leven van Jo Hens. Hij begon op zijn vierde te zingen in het kinderkoor De Konsinjoorkes en kwam als kind al regelmatig in het theater om zijn vader Peter Hens aan het werk te zien met De Frivole Framboos. In 1998 speelde Jo de rol van Gavroche in Les Misérables, en later ook Linke Glipper in Oliver! en één van de Verloren Jongens in Peter Pan. In 2016 schitterde Jo Hens nog als de coole Kenickie in de Music Hall-remake van Grease.

Jo studeerde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en volgde een eerste jaar Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Hij heeft een vaste rol in de soapserie Familie en was als gast te zien in onder meer Flikken, Aspe, Dag & Nacht, De Kotmadam, Zone Stad en Rox. In de film Blinker, naar het boek van Marc De Bel, speelde hij een gastrol. Jo is ook een volbloed muzikant en is momenteel erg actief als frontzanger van de partyband Level Six.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda