Elton John geeft verrassingsoptreden op twintigste verjaardag The Lion King

6 november 2017, 10:30 - Redactie
Elton John geeft verrassingsoptreden op twintigste verjaardag The Lion King

Op zondagavond werd onder grote belangstelling op Broadway de twintigste verjaardag van The Lion King gevierd. Aan het einde van de show werd er een speciaal verrassingsoptreden gegeven door niemand minder dan Elton John, die samen met Tim Rice en de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten verzorgde voor The Lion King. Een video van zijn optreden op zondag zie je hieronder.

Op 13 november 1997 ging de voorstelling in première in het New Amsterdam Theater, sinds 2006 is de show te zien in het Minskoff Theatre. Inmiddels is The Lion Kign 8317 keer opgevoerd op Broadway waarmee de musical op de derde plaats staat wat betreft langstlopende shows op Broadway. Chicago en The Phantom of the Opera werden nog vaker opgevoerd, respectievelijk 8715 en 12390 keer.

Wie overigens goed kijkt naar de video zal ook nog kort Gaia Aikman in beeld zien, zij speelt de rol van Nala in het Circustheater in Scheveningen. Gaia was voor een reportage voor Stage Entertainment aanwezig bij de verjaardag van The Lion King.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda