Eerste Nederlandse vertaling Hamilton is gemaakt

3 december 2016, 08:55 - Redactie
Eerste Nederlandse vertaling Hamilton is gemaakt

Vrijdagavond was Joop van den Ende te gast in de Wereld Draait Door om te vertellen over het succes van de musical Hamilton. Hamilton vertelt aan de hand van rapmuziek het verhaal van de Amerikaanse politicus Hamilton. De musical is de Broadwayhit van dit moment, won 11 Tony Awards, een Grammy en een Pulitzerprijs.

In augustus gaf Albert Verlinde al aan dat Stage Entertainment graag een niet-Engelstalige versie van de hitmusical Hamilton zou willen produceren. In het programma gisteravond gaf Joop van den Ende aan dat er inmiddels al Nederlandse en Duitse vertalingen zijn gemaakt die goed klinken.

Volgende stap is nu dat deze vertalingen weer terugvertaald moeten gaan worden om te laten keuren door de Amerikanen. Daarna zal het bedrijf nog zeker twee jaar lang bezig zijn met het casten van mensen uit de hiphopscene en hun leren om te acteren, te dansen en het maken van theater.

Joop denkt nog zeker drie jaar nodig te hebben voordat de musical op de planken staat, dit zal dan wel eerst in Duitsland zijn. Het volledige fragment van gisteravond met Joop van den Ende kan hieronder bekeken worden. De musical is overigens vanaf oktober volgend jaar te zien op West End, de kaartverkoop zal eind januari starten.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda