Stage Entertainment wil hitmusical Hamilton produceren

25 augustus 2016, 08:59 - Redactie
Stage Entertainment wil hitmusical Hamilton produceren

Theaterproducent Stage Entertainment wil graag een niet-Engelstalige versie van de hitmusical Hamilton produceren. Dat melde Albert Verlinde  bij de najaarspresentatie van het bedrijf. "Het is op dit moment dé grote titel op Broadway, dus natuurlijk willen we dat", volgens Verlinde.

"Maar het zijn zulke grote rechten, dat is een heel lang traject. Je gaat dan eerst praten met de Amerikaanse producenten: is het mogelijk die rechten te krijgen, en zo ja, wanneer dan en wat kost het. Daar gaan vaak jaren overheen."

De voorstelling, die het afgelopen seizoen alle records brak op Broadway, gaat in 2017 in première in Londen. "Maar natuurlijk denken we na over onze eigen versies van alle grote producties die het nu goed doen in New York of Londen. We kijken ook wat er met de Frozen-musical gebeurt, die komend voorjaar in première gaat, of wat er mogelijk is met de Harry Potter-voorstelling die nu op West End volle zalen trekt."

Hamilton vertelt aan de hand van rapmuziek het verhaal van de Amerikaanse politicus Alexander Hamilton. Eerder dit jaar won het castalbum van Hamilton nog een Grammy en een aantal maanden later won de hiphopmusical een Pulitzerprijs.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda