Earcatch-app voor musicals officieel gelanceerd

6 juli 2022, 19:53 - Redactie
Earcatch-app voor musicals officieel gelanceerd
Foto: Musicalweb.nl

Via de Earcatch-app zijn vanaf vandaag drie musicals toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn: Aladdin, TINA - De Tina Turner Musical en 14 het verhaal van Johan Cruijff.

Vanmiddag vond in het Circustheater voorafgaand aan de voorstelling van Aladdin de officiële lancering plaats van de Earcatch-app voor musicals. De introductie van de audiodescriptie en het project werd gedaan door Mereijn van der Heijden van Soundfocus, gevolgd door een aangrijpend ervaringsverhaal van Marjolein van den Broek. Alle genodigden konden vervolgens de app direct uitproberen bij de voorstelling.

Het gebruik van de app is eenvoudig en eenmaal geactiveerd wordt de audiodescriptie automatisch en synchroon met de voorstelling afgespeeld. Dit gebeurd met name als er niet veel gesproken of gezongen wordt. Een voorbeeld van de audiodescriptie bij TINA - De TINA Turner Musical kun je hieronder in de video bekijken. Het voorbeeld werd getoond tijdens de lancering.

De audiodescriptie van Aladdin is ingesproken door Erik van Muiswinkel, TINA – De Tina Turner Musical is ingesproken door acteur Dragan Bakema en 14 het verhaal is ingesproken door Marcel Hensema.

Sinds 2015 biedt Earcatch audiodescriptie bij TV en film. De ontwikkeling van de theatertoepassing is een samenwerking tussen het Bartiméus Fonds, de AFAS Foundation, Soundfocus en Stage Entertainment.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda