Remko Vrijdag gaat Willy Wonka spelen in Charlie and the Chocolate Factory

7 juli 2022, 11:42 - Redactie
Remko Vrijdag gaat Willy Wonka spelen in Charlie and the Chocolate Factory
Foto: Musicalweb.nl

Vandaag op Wereld Chocolade Dag heeft Stichting Theateralliantie aangekondigd dat Remko Vrijdag de rol van Willy Wonka zal gaan vertolken in Charlie and the Chocolate Factory.

"Ik voel mij ongelooflijk vereerd en heb ontzettend veel zin om de rol van Willy Wonka te mogen gaan neerzetten. Na twee jaar van uitstel alleen nog maar meer eigenlijk! Het is zo’n iconisch figuur en spreekt zó tot de verbeelding van generaties kinderen en volwassenen. Wat mij betreft staat qua ‘bucket list-materiaal’ alleen Sinterklaas hier nog boven." Remko Vrijdag

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt.

De cast bestaat verder uit Anne-Marie Jung, Eva van Gessel, Peter van Heeringen, Debbie Korper, Rein Hofman, Kevin Klein, Julia van der Vlught, Aniek Venhoeven, Stijn Westenend, Lakshmi Gajadin, Rick Bok, Niek van der Deijl. De regie is in handen van Jasper Verheugd.

Charlie and the Chocolate Factory zal van september tot en met begin maart 2023 te zien zijn in 17 grote theaters door het hele land. De première is op 11 september in het DeLaMar Theater.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda