De Mol en de Paradijsvogel: De moed om je veren te spreiden

22 april 2022, 18:21 - Redactie
De Mol en de Paradijsvogel: De moed om je veren te spreiden

Donderdag 21 april was Musicalweb in het DeLaMar West in Amsterdam aanwezig voor de workshop-voorstelling van De Mol en de Paradijsvogel. OpusOne brengt deze nieuwe Nederlandse musical (in wording) volgend jaar in het theater. Een workshop-musical houdt in, dat de resultaten van de productie tot nu toe aan het publiek getoond worden, waarbij het publiek om feedback wordt gevraagd. Aan de hand van deze feedback zal de productie bijgeschaafd en gepolijst worden.

De cast bestaat onder meer uit Renée de Gruyl, Samir Hassan, Frans Mulder, Laus Steenbeeke en Milan van Weelden. Zij worden bijgestaan door een ensemble van 6 jongemannen.

De musical omvat twee verhaallijnen, waarin de hoofdrolspelers Albert Mol en Wassim zoekend zijn naar de eigen identiteit en hun plek in deze wereld. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn in een wereld waar tolerantie nog ver te zoeken is. Albert kijkt terug op zijn leven als homoseksueel BN’er en Wassim is een Syrische vluchteling, die een plek probeert te bemachtigen in de gay-scene van Amsterdam als beginnend drag-artist. Beiden leveren een strijd tussen zich verstoppen als een mol onder de grond en je ware verenpracht laten zien als een paradijsvogel.

Twee verhaalllijnen in twee verschillende tijden, die in het laatste deel van de voorstelling worden samengebracht, met als gemeenschappelijkheid hun zoektocht.

Deze uitvoering van De Mol en de Paradijsvogel is zeker verrassend en mooi te noemen. Er is veel humor in verwerkt, waar het publiek ook lachend op reageerde. De muziek en liedjes zijn eigentijds en bevatten sterke teksten, die veel indruk maken. Zowel hoofrolspelers als ensemble zijn goede zangers met een geloofwaardig spel. Het maakt niet uit of je nu wel of niet bekend bent met de gay-scene, deze productie is veelbelovend en een aanrader voor iedereen.

Door: Léon Berkenbosch

Scenefoto's: Liza Kollau

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda