Audities: Kerstmusical De Fee van Folgeren van De Lawei uit Drachten

23 april 2022, 12:17 - Redactie
Audities: Kerstmusical De Fee van Folgeren van De Lawei uit Drachten
Foto: Heleen ten Kate

De Lawei in Drachten houdt audities voor de nieuwe kerstmusical De Fee van Folgeren. De inschrijving voor de audities is geopend en daarmee is de zoektocht naar regionaal amateurtalent in volle gang. De audities vinden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 mei in Schouwburg De Lawei.

De Lawei is op zoek naar De Fee van Folgeren en De Bende van Vreewijk. Iedereen van 10 tot 80 jaar is welkom en kan auditie doen. Er wordt gezocht naar amateurspelers met een goede zangstem, die niet bang zijn om te bewegen en houden van toneelspelen. Andere bijzondere talenten zijn ook welkom. Wie zichzelf hierin herkent kan zich opgeven voor de audities van zaterdag 21 en zondag 22 mei. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 mei. Kijk voor meer informatie over de repetitie- en speeldata, het aanmeldproces en de voorstelling op www.lawei.nl/defeevanfolgeren.

Verhaal

De Fee van Folgeren is gebaseerd op het boek Nurse Matilda van Christianna Brand uit 1964. Voor Wilma Hoornstra en Paul Passchier dienen de boeken nu als inspiratie voor hun volgende familievoorstelling in De Lawei.

Het leven van familie De Vries van Vreewijk is nogal chaotisch. Vader Yde staat er sinds de dood van zijn vrouw Emma praktisch alleen voor. Zijn zeven kinderen zijn tamelijk onhandelbaar, ze staan bekend onder de naam De Bende van Vreewijk. Het is niet verwonderlijk dat geen enkele kinderjuffrouw het in dit gezin lang uithoudt. Tot overmaat van ramp moet vader binnen een maand een huwelijkspartner vinden, omdat hij anders zijn villa kwijt zal raken en daarmee ook zijn gezin. Dan verschijnt ineens de magische Matilda Tevree. Zal het haar lukken het gezin te redden?

Aankomende kerstperiode zal de nieuwe familievoorstelling De Fee van Folgeren van De Lawei spelen. Voor de zesde keer brengt De Lawei een familievoorstelling geschreven door en onder leiding van Paul Passchier en Wilma Hoornstra. De voorstelling wordt gespeeld door regionaal amateurtalent en ondersteund door een professioneel productieteam. Samen zorgen zij voor een hartverwarmende, fantasierijke, spannende, grappige en ontroerende voorstelling.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda