DeLaMar West - Amsterdam

DeLaMar West
Capaciteit
200
Opening
2020
Eigenaar
VandenEnde Foundation

Het DeLaMar West was een theater, ontwikkelhuis en ontmoetingsplek aan de Laan van Spartaan 4 in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Het theater bood aan ca. 200 theaterbezoekers en was gericht op talentontwikkeling van jonge theatermakers en gezelschappen, met extra aandacht voor het musicalgenre. De programmering bestond veelal uit exclusieve (werkplaats)voorstellingen en activiteiten gericht op de wijk en haar bewoners.

Sluiting

Eind 2023 werd helaas aangekondigd dat deze tweede vestiging van het DeLaMar moest sluiten. De programmering van DeLaMar West was onmogelijk geworden omdat er onvoldoende projectsubsidies beschikbaar waren voor kleinschalig en vernieuwend musicaltheater. Dit resulteerde in te weinig activiteiten om het theater draaiende te houden.

Adres en contactgegevens

Laan van Spartaan 4
1061 MA Amsterdam
0900 – 335 26 27
info@delamar.nl

Kaart

Bereikbaarheid

Auto / Parkeren

Er kan in de directe omgeving van DeLaMar West geparkeerd worden. Schaf je parkeerkaart aan in de parkeerautomaat of vooraf via de website van Gemeente Amsterdam. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand van het theater.

 • ParkBee Laan van Spartaan
  Laan van Spartaan 1, Amsterdam
 • ParkBee Wim van Estlaan
  Wim van Estlaan 956, Amsterdam
 • ParkBee The Student Hotel
  Van de Sande Bakhuijzenstraat 4, Amsterdam
Openbaar vervoer

Het theater is op de volgende manieren bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Tram
  De dichtstbijzijnde tramhaltes bij DeLaMar West zijn de haltes Jan van Galenstraat (tram 13 richting Geuzenveld en Centraal Station) en Jan Tooropstraat (tram 13 richting Centraal Station). Vanaf Centraal Station vertrekt elke 6 minuten een tram richting Jan van Galenstraat en Jan Tooropstraat, die er gemiddeld 23 minuten over doet.
 • Trein en Metro
  De dichtstbijzijnde treinstations zijn Sloterdijk en Amsterdam Lelylaan. Vanaf station Sloterdijk is DeLaMar West met metro 50 (Gein) en 51 (Centraal Station) met uitstaphalte Jan van Galenstraat binnen 15 minuten te bereiken. Vanaf station Amsterdam Lelylaan is DeLaMar West met metro 50 (Isolatorweg) en 51 (Isolatorweg) met uitstaphalte Galenstraat binnen 11 minuten te bereiken.

Foto's

DeLaMar West
DeLaMar West
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Theaters

Circustheater
Scheveningen
1852 personen
Beatrix Theater
Utrecht
1500 personen
DeLaMar Theater
Amsterdam
950 personen
Wilminktheater
Enschede
1001 personen
Meer theaters

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda