Musical: De Mol en de Paradijsvogel

De Mol en de Paradijsvogel
Première
19 april 2022
Dernière
30 oktober 2024
Producent
Theater

Verhaal

In de musical De Mol en de Paradijsvogel staan twee verhalen centraal: het verhaal van Albert, die in de laatste fase van zijn leven terugkijkt op zijn bewogen leven, en het verhaal van Wassim, een Syrische vluchteling die in het moderne Amsterdam van 2022 als prille drag artist probeert zich een plek te veroveren in de gay scene die toch niet zo omarmend is als hij had gedacht.

Beide mannen zijn op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Duik je de grond in als een mol en verberg je wie je bent, of durf je uitbundig je kleuren te laten zien zoals een paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel worden twee tijden en twee verhaallijnen door elkaar gevlochten tot een indringende vertelling over de zoektocht naar queer rolmodellen en naar je eigen identiteit.

Reprise

De voorstelling is 2022 als een ‘work in progress project’ ontstaan in DeLaMar West en is na feedback van publiek en vakgenoten aangepast naar de voorstelling die 16 juli 2023 in première ging in de Mary Dresselhuyszaal van het DeLaMar. Met de Mol en de Paradijsvogel volgt producent OpusOne de werkwijze van het maken van nieuwe musicals, zoals dat op Broadway en West End gebruikelijk is. Deze oorspronkelijke producties ontstaan veelal in bestaande productiehuizen voor musical en theater.

Castfoto

Foto van de cast van De Mol en de Paradijsvogel

Foto: Musicalweb

Scènefoto's

Scènefoto van De Mol en de Paradijsvogel
Scènefoto van De Mol en de Paradijsvogel
Scènefoto van De Mol en de Paradijsvogel
Scènefoto van De Mol en de Paradijsvogel
Scènefoto van De Mol en de Paradijsvogel

Scenefoto's: Liza Kollau

Video

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda