De Mol en de Paradijsvogel van OpusOne gaat door het land

19 april 2024, 10:03 - Redactie
De Mol en de Paradijsvogel van OpusOne gaat door het land
Foto: Musicalweb

Vanaf 11 september is de succesvolle productie De Mol en de Paradijsvogel te zien in de landelijke theaters. De musical toert vanaf 11 september aanstaande door heel Nederland en sluit af in Theater De Meervaart op 20 oktober. De productie beleefde een unieke run tijdens Pride Amsterdam vorig jaar en sloot haar serie in DeLaMar af met strak uitverkochte zalen.

De Mol en de Paradijsvogel is voor het komende Musical Award Gala gehonoreerd met maar liefst 7 nominaties, waaronder die voor Beste Kleine Musical en Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical. Het volledige ensemble is identiek aan dat van de successerie van vorig jaar; Laus Steenbeeke (genomineerd voor beste mannelijke bijrol) speelt de rol van Albert Mol en Frans Mulder die van Wim Sonneveld. Verder zijn Milan van Weelden, Renée de Gruijl en Silyan Elkattabi (genomineerd voor Aanstormend Talent) te zien. Voorts werd De Mol en de Paradijsvogel ook voor regie, script, composities en liedteksten genomineerd. De voorstelling werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en de composities zijn van Jan Groenteman en Ezra van Nassauw. Roy Jonathans creëerde de choreografie en het toneelbeeld werd verzorgd door Timo Arling.

Verhaal

De Mol en de Paradijsvogel is een voorstelling van OpusOne waarin twee verhalen over rolmodellen en identiteit zich met elkaar vervlechten. Het ene verhaal is van de flamboyante televisie- en theaterpersoonlijkheid Albert Mol, die als eerste BN’er publiekelijk uit de kast komt in het benepen Nederland van na de oorlog.

Het andere verhaal is van de Syrische vluchteling Wassim, die een plek als drag artist probeert te veroveren in het moderne Amsterdam van nu. Maar Amsterdam blijkt toch niet zo tolerant te zijn als hij dacht. Beide mannen zijn op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Duiken ze de grond in als een mol en verbergen ze wie ze zijn, of durven ze uitbundig hun kleuren te laten zien als een paradijsvogel?

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda