Zomerprogrammering ITA i.s.m. Pride Amsterdam gepresenteerd

6 juni 2019, 21:57 - Redactie
Zomerprogrammering ITA i.s.m. Pride Amsterdam gepresenteerd
Foto: Andy Doornhein

Vandaag vond de perspresentatie plaats van de zomerprogrammering van Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Deze programmering bestaat uit de musical Fun Home van OpusOne en het toneelstuk Small Town Boy van Toneelgroep Oostpool.

Beide producties zijn tot stand gekomen in coproductie met ITA en zijn bovendien onderdeel van het culturele programma van Pride Amsterdam. Om de belangrijke thema’s van de voorstellingen, waaronder homoseksualiteit, bespreekbaar te maken, zullen de organisaties samen vier thema-avonden organiseren waarop geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een nagesprek over beide producties. Zowel Fun Home als Small Town Boy zijn deze zomer slechts twee weken in ITA te zien.

Fun Home en Small Town Boy zijn beide voorstellingen die gaan over de worsteling van een jongen (Small Town Boy) en een meisje (Fun Home) met zichzelf, de omgeving en hun homoseksuele identiteit. De thema’s zijn veel besproken deze dagen. Om het publiek een plek te geven om juist met elkaar in gesprek te gaan organiseren ITA, OpusOne, Toneelgroep Oostpool en Pride Amsterdam vier gratis thema-avonden. Iedereen is welkom en op deze avonden zijn niet alleen acteurs van beide voorstellingen aanwezig, er zijn ook bekende gezichten uit de LGQBT-gemeenschap.

Valentijn de Hingh zal de gesprekken begeleiden. Thema’s die voorbij zullen komen, zijn het ervaren van je ‘gender-blender’ (30 juli), activisme (31 juli), Pride Amsterdam (1 augustus) en rolpatronen en hoe je je daar wel of niet aan kunt ontworstelen (2 augustus).

Programmeur René van der Pluijm van Internationaal Theater Amsterdam is erg blij met de unieke samenwerking tussen alle betrokken organisaties: "Ik ben er erg trots op dat we samen met OpusOne, Toneelgroep Oostpool en Pride Amsterdam een prachtige zomerprogrammering hebben kunnen realiseren met twee fantastische producties over urgente thema’s als homoseksualiteit en coming out."

De organisatie van de Pride Amsterdam en specifiek de Kunst en Cultuurcommissie (KCC) zijn bijzonder blij met de samenwerking met OpusOne, Toneelgroep Oostpool en ITA. Zichtbaarheid is de belangrijkste doelstelling van emancipatie. Kunstuitingen spelen een spilfunctie in die grotere zichtbaarheid. Ieder jaar worden tijdens de Pride tientallen culturele activiteiten met een LHBT+ thema georganiseerd, van voorstellingen, films, culturele uitjes tot tentoonstellingen en opera. De KCC streeft in 2019 naar een verbreding van het culturele aanbod en het vergroten van de zichtbaarheid.

Fun Home en Small Town Boy zijn tussen 23 juli en 4 augustus te zien in Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

Première
25 juli 2019
Dernière
4 augustus 2019
Producent
OpusOne
Meer over Fun HomeAnder nieuws over Fun Home
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda