Harry Potter en The Band’s Visit grote winnaars Tony Awards 2018

11 juni 2018, 07:17 - Redactie
Harry Potter en The Band’s Visit grote winnaars Tony Awards 2018

In de Radio City Music Hall in New York werden op zondagavond de Tony Awards uitgereikt. De 72ste editie van het evenement werd gepresenteerd door Josh Groban en Sara Bareilles en optredens waren er onder andere van de casts van de musicals Frozen, Mean Girls, My Fair Lady, SpongeBob en The Donna Summer Musical.

Harry Potter and the Cursed Child en de musical The Band's Visit zijn de grote winnaars geworden. Harry Potter verzilverde zes van de tien nominaties bij de belangrijkste Amerikaanse toneelprijzen, waaronder de beeldjes voor beste toneelstuk en beste regie. The Band's Visit viel in New York tien keer in de prijzen, onder meer voor beste musical.

De voorstelling over Harry Potter is het vervolg op de filmreeks waarin de hoofdpersoon en zijn zoon twintig jaar ouder zijn. The Band's Visit is gebaseerd op een Israëlische film uit 2007. Het verhaal draait om een kleine Egyptische politiefanfare die in een dorpje in Israël terechtkomt.

Andrew Garfield won de Tony Award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in het toneelstuk Angels In America. Het is de eerste keer dat de Britse acteur deze grote prijs in de wacht sleept. Hij draagt zijn award op aan de LBGTQ-community. "Het was voor mij een grote eer om Prior Walter te spelen in Angels In America, omdat hij de meest pure vorm van humaniteit vertegenwoordigt, en met name die van de LBGTQ-community", aldus Garfield tijdens zijn dankwoord na het ontvangen van de prijs.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol was Glenda Jackson in het toneelstuk Three Tall Women. Bij de musicals gingen de Awards voor beste mannelijke en vrouwelijk hoofdrol naar Tony Shalhoub en Katrina Lenk, die beiden in The Band's Visit speelden.

Bruce Springsteen mocht daarnaast een Special Tony Award in ontvangst nemen voor de theaterconcerten Springsteen on Broadway.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda