Willemijn Verkaik in Nederlandse versie van Come From Away

14 april 2021, 08:04 - Redactie
Willemijn Verkaik in Nederlandse versie van Come From Away
Foto: Govert de Roos

Willemijn Verkaik zal dit najaar te zien zijn in de musical Come From Away van MediaLane, ze zal de rol van pilote Beverly Bass gaan vertolken. Come From Away vertelt het waargebeurde verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden. Toen op 11 september 2001, de dag van de aanslagen, het Amerikaanse luchtruim werd gesloten, landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese stadje Gander. De kleine gemeenschap sloeg meteen de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen.

Willemijn Verkaik: "Ik was diep onder de indruk toen ik Come From Away op Broadway zag. De voorstelling raakte me extra omdat dit allemaal echt is gebeurd. Beverley Bass, het personage dat ik speel, is een unieke dame. Zij heeft geschiedenis geschreven door als eerste met een volledig vrouwelijke crew te vliegen. Op 9/11 belandt zij in een onwerkelijke situatie nadat ze door de aanslagen moet uitwijken naar Gander. Hoe zij hiermee omgaat, is bewonderingswaardig. Uniek aan deze rol is natuurlijk dat Beverley Bass echt bestaat; ik hoop dat ik de kans krijg om haar binnenkort te ontmoeten. Het is een eer om haar verhaal op het toneel te mogen vertellen."

Afgelopen jaar was Willemijn tot het begin van de lockdown te zien in Annie de Musical. Afgelopen zomer was ze kort in het theater te zien met haar eigen theaterconcert And now.... Dit seizoen zou Willemijn de rol van Jenna spelen in de musical Waitress maar helaas werd de productie geannuleerd als gevolg van de coronacrisis.

Iris van den Ende, CEO MediaLane: "Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de vreselijke gebeurtenissen op 9/11 plaats vonden. Iedereen herinnert zich nog die beelden en de angst die deze beelden opriepen. Maar veel minder bekend is het mooie verhaal wat zich heeft afgespeeld in het Canadese plaatsje Gander. Het is de schrijvers van Come From Away gelukt om een hoopvol en muzikaal verhaal te vertellen dat de goedheid van de mens laat zien in onzekere tijden. Het verhaal blijft actueel en inspirerend. Het is voor ons een eer dat wij het vertrouwen hebben gekregen om deze voorstelling naar de Nederlandse theaters te brengen."

De originele versie van Come From Away ging in 2015 in première in Seattle en brak daar alle verkooprecords. Sinds 2017 is Come From Away te zien op Broadway; deze productie kreeg zeven nominaties voor een Tony Award. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End, daar werd Come From Away bekroond met de prijs voor de beste musical. De Nederlandse versie is een geheel nieuw gemaakte productie.

Come From Away is vanaf 3 november te zien in de Nederlandse theaters. De musical gaat op 18 november in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Première
18 november 2021
Dernière
6 juni 2022
Producent
MediaLane
Meer over Come From Away Ander nieuws over Come From Away
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda