Uitreiking Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2021 online te zien

13 april 2021, 14:24 - Redactie
Uitreiking Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2021 online te zien

Op zondag 18 april om 16:00 uur wordt de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2021 online bekend gemaakt. Dit gebeurt in een speciale uitzending die gratis te zien is op www.willemwilminkprijs.nl. Vanaf maandag 12 april komt elke dag een uitzending online waar de genomineerden geïntroduceerd worden en live zullen optreden in het theater in Enschede.

Voor de uitreiking komen de genomineerde samen met de juryleden naar het Wilminktheater in Enschede voor een speciale digitale uitreiking. De uitreiking zal net als vorige edities gepresenteerd worden door Mark Haayema. Vanwege de coronamaatregelen zal er geen publiek aanwezig zijn; iedereen kan de uitreiking daarom gratis thuis meekijken.

De strijd zal gaan tussen: Boem Pats Kledder en Boink van tekstschrijver en componist Jan Groenteman, gezongen door Eric Robillard & Freek Koopmans, Dan ben je mijn vriend niet meer van Jasper Smit, Olifant van Gerjan Schreuder, Stotteren van Typhoon en Ziekenhuis van tekstschrijver Jurrian van Dongen, met muziek van Rutger de Bekker en gezongen door Maarten Heijmans.

Om af te tellen naar de uitreiking op zondag zal vanaf maandag 12 april elke dag een korte uitzending online komen waarin de genomineerden worden geïnterviewd door Belicia Kuiper (13 jaar) en de nummers live worden uitgevoerd in het Wilminktheater in Enschede. De kijkers kunnen dan tot en met vrijdag 16 april een stem uitbrengen voor de publiekprijs die, naast de juryprijs, op zondag 18 april wordt uitgereikt.

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. De prijs, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,-. Dit jaar stuurden 150 componisten, tekstschrijvers en producenten hun lied in, meer dan in afgelopen jaren.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda