Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske en Frederik Brom in The Mousetrap

29 juni 2021, 10:18 - Redactie
Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske en Frederik Brom in The Mousetrap

Vanaf het najaar is The Mousetrap in Nederland te zien. Producent Rick Engelkes laat weten dat grote namen als Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske en Frederik Brom de hoofdrollen zullen spelen in deze legendarische toneelvoorstelling van Agatha Christie. The Mousetrap is vanaf 28 oktober door heel Nederland te zien.

Aanvankelijk zou Rick Engelkes de voorstelling afgelopen jaar al naar het theater brengen maar dit kon door de coronacrisis niet doorgaan.

"We brengen dit jaar geen musical, maar een echte klassieke thriller in een nieuw jasje," vertelt Rick Engelkes. "We hebben een prachtige cast en we zijn er als bedrijf trots op dat we deze geweldige voorstelling na twintig jaar weer in Nederland mogen maken." Naast Willeke, Frederik en Wilbert zijn ook bekende namen als Roos van Erkel, Han Oldigs, Danny Westerweel, Bob Ott en Guusje te Pas te zien. De voorstelling wordt geregisseerd door Jasper Verheugd.

The Mousetrap speelt zich af in het hotel/pension Monkswell Manor. Een aantal gasten is door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Een brigadier van politie bezoekt vervolgens het hotel omdat hij vermoedt dat de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt. De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook dat ze in de gelegenheid waren om deze te plegen. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar de moordenaar verraadt zich niet.

The Mousetrap is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld en ging op 25 november 1952 in première. Het door Agatha Christie geschreven hoorspel Three Blind Mice, geschreven voor de 80e verjaardag van Queen Mary, vormde de basis voor dit toneelstuk. The Mousetrap wordt nog overal ter wereld opgevoerd. Dat is ook de reden waarom het spannende verhaal nooit is verfilmd. Schrijfster Agatha Christie heeft namelijk in haar testament laten vastleggen dat het stuk niet verfilmd mag worden zolang het nog in het theater wordt gespeeld. Bewaar het geheim, is de leus die wereldwijd gehanteerd wordt over dit fenomeen van Agatha Christie. In de toneelwereld geldt The Mousetrap dan ook als 'het best bewaarde geheim', als 'wereldberoemd' en haast 'heilig'.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Willem Junior
Locatie: De Speeldoos
Datum: 07-11-2021
Tijd: 15:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda