Rick Engelkes Producties brengt het toneelstuk The Mousetrap

12 maart 2020, 13:19 - Redactie
Rick Engelkes Producties brengt het toneelstuk The Mousetrap

Rick Engelkes Theaterproducties zal in het seizoen 2020-2021 een nieuwe Nederlandse versie gaan brengen van The Mousetrap (De Muizenval).

The Mousetrap is een toneelstuk van Agatha Christie en de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld. Op 25 november 1952 was de première van het stuk in het Ambassadors Theatre in Londen. Op 23 maart 1974 verhuisde het toneelstuk naar het St. Martin's Theatre, waar het nog steeds dagelijks wordt opgevoerd.

Wanneer The Mousetrap volgend seizoen in première zal gaan is nog niet duidelijk.

In 2000 was het stuk ook te zien in Nederland als reizende productie, toen geproduceerd door Stage Entertainment. Hoofdrollen waren er voor Rick Engelkes, Elle van Rijn en Isa Hoes.

Verhaal

The Mousetrap speelt zich af in hotel/pension Monkswell Manor in de jaren 50 van de vorige eeuw. In The Mousetrap is een aantal gasten door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden.

Een brigadier van politie bezoekt vervolgens het hotel omdat hij vermoedt dat de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt. De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook dat ze in de gelegenheid waren om deze te plegen.

Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar de moordenaar verraadt zich niet.

Première
15 november 2021
Dernière
29 mei 2023
Producent
REP Entertainment
Meer over The MousetrapAnder nieuws over The Mousetrap
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda