Recensie: Was getekend, Annie M.G. Schmidt na 1 jaar nog steeds een pareltje (5 sterren)

30 september 2018, 22:41 - Redactie
Recensie: Was getekend, Annie M.G. Schmidt na 1 jaar nog steeds een pareltje (5 sterren)
Foto: Roy Beusker

Een feestelijke zondagmiddag in het DeLaMar Theater. Hier werd het 1-jarig jubileum gevierd van de voorstelling Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Een dag die aan het eind van de middag nog een extra feestelijk en zelfs koninklijk tintje zou krijgen.

Oorspronkelijk was deze voorstelling uitsluitend als reizende productie bedoeld. Maar door het overgrote succes; naast de lovende reacties en recensies, mocht de musical bijtekenen als vaste productie in het DeLaMar. Hier speelt de cast nu al weer sinds september voor volle zalen. Lovend waren we over de première; lovend kunnen we zijn over deze voorstelling. Het is nog steeds een pareltje. De voorstelling is strak, zit vol vaart en wisselt emotionele momenten voortdurend af met de luchtigheid van de humor van Annie zelf en haar nummers.

Simone is nog steeds de terechte ster van de show. Haar ongekende vakmanschap toont zich, maar nergens wordt het een one-woman-show. Ze is echt onderdeel van het geheel. Dat ensemble weet ook van wanten. Er zijn vele kleine rolletjes te spelen voor hen en ook die worden alle met enthousiasme en ongekend plezier vervuld. Dat plezier is ook merkbaar tussen Simone en William Spaaij, die zoon Flip speelt. De chemie en het wederzijds respect is voelbaar in de hele zaal.

Na een daverend slotapplaus sprak Albert Verlinde op podium zijn terechte dank en gelukwensen voor de volledige cast en in het bijzonder Simone Kleinsma uit. Hoe groot was echter de verrassing dat hij daarna de Burgemeester van Blaricum aankondigde.

Na haar lovende woorden over Simone; inwoner van haar gemeente, de woorden dat zij haar namens de Koning mag benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Een prachtige eerbetoon na een emotionele periode voor Simone. Wat ons betreft meer dan terecht. Een fantastische einde van een fantastische middag.

De musical is nog tot 30 december te zien... Hoewel; check onze video hieronder waarin Albert Verlinde hierover een reactie geeft. Wellicht toch nog een verlenging?

Door: Henk Renting

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda