Volledige cast musical Checkpoint Charlie bekend

11 april 2022, 14:58 - Redactie
Volledige cast musical Checkpoint Charlie bekend
Foto: Musicalweb.nl

Eerder maakte Goedemorgen Theaterproducties bekend dat Linda Verstraten en Sanne den Besten te zien zullen zijn in de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie. Zojuist liet producent Fons van Rongen weten dat Wim van den Driessche, Marleen van der Loo, Job Bovelander, Alex van Bergen, Pieter van Nieuwenhuyze en Jeffrey Italiaander de cast compleet maken. Checkpoint Charlie is vanaf januari 2023 te zien in de Nederlandse theaters.

Van Rongen: 'We zijn ontzettend trots als producent om bij onze eerste reizende musicalproductie te mogen werken met zo’n mooie cast.' De voorstelling vertelt het verhaal van de beginperiode van de Berlijnse Muur, waarbij acht personages worden gevolgd die met elkaar te maken hebben, elkaar tegenkomen of wier acties gevolgen hebben voor de ander zonder dat ze dit altijd direct door hebben. 'Door de verschillende personages krijgen we verschillende perspectieven mee. In Berlijn leek de scheiding zo helder door die muur dwars door de stad; voor de mensen die het meemaakten lag het echter niet zo simpel. Simpel is het eigenlijk nooit in roerige tijden. Ook nu niet."

De liedteksten van Checkpoint Charlie worden geschreven door Stef Bos, bekend van hits als 'Papa' en 'Is dit nu later'. Dit is de eerste keer dat Bos speciaal voor een musical liedteksten schrijft. Checkpoint Charlie gaat in première op 30 januari 2023 in Theater De Stoep in Spijkenisse en toert daarna tot eind april 2023 langs de Nederlandse theaters.

Première
30 januari 2023
Dernière
29 april 2023
Producent
Goedemorgen Theaterproducties
Meer over Checkpoint Charlie Ander nieuws over Checkpoint Charlie
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda