Musical: Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie
Première
N.N.B.
Dernière
N.N.B.

Verhaal

Iedereen kent de verhalen over de val van de muur in ‘89. Maar hoe is het om in Berlijn mét de muur te leven? In Checkpoint Charlie volgen we verschillende inwoners van Berlijn, die allen, van de ene op de andere dag, opgesloten zitten in ‘hun’ deel van de stad.

De zangeres die met haar beste vriend droomt van/fantaseert over een vrij leven buiten Berlijn, optreden met haar eigen band, overal ter wereld. Haar droom spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad. Tegelijkertijd geniet haar zachtmoedige vader juist van het oude-vertrouwde leven in de DDR. Het net getrouwde stel dat 'gelukkig' in het westen woont, maar uiteen gedreven wordt door de grenzeloze ambitie van de man; de vrouw mist haar moeder aan de andere kant van de muur meer en meer. De grenswachter die dag aan dag zijn ronde doet, zonder dat hij gelooft in de idealen die hij moet verdedigen/bewaken. Ze leven als bomen zonder wortels.

En daar bij het checkpoint staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op 13 augustus 1961 wakker worden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter

keyboard_arrow_downMusicals

Aladdin
Stage Entertainment
Diana & Zonen
MediaLane
TINA – De Tina Turner Musical
Stage Entertainment
Titanic
De Graaf & Cornelissen
keyboard_arrow_rightMeer musicals

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Dolfje Weerwolfje
Datum: 03-10-2021
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda