Musical: Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie
Première
30 januari 2023
Dernière
29 april 2023

Verhaal

Iedereen kent de verhalen over de val van de muur in ‘89. Maar hoe is het om in Berlijn mét de muur te leven? In Checkpoint Charlie volgen we verschillende inwoners van Berlijn, die allen, van de ene op de andere dag, opgesloten zitten in ‘hun’ deel van de stad.

De zangeres die met haar beste vriend droomt van/fantaseert over een vrij leven buiten Berlijn, optreden met haar eigen band, overal ter wereld. Haar droom spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad. Tegelijkertijd geniet haar zachtmoedige vader juist van het oude-vertrouwde leven in de DDR. Het net getrouwde stel dat 'gelukkig' in het westen woont, maar uiteen gedreven wordt door de grenzeloze ambitie van de man; de vrouw mist haar moeder aan de andere kant van de muur meer en meer. De grenswachter die dag aan dag zijn ronde doet, zonder dat hij gelooft in de idealen die hij moet verdedigen/bewaken. Ze leven als bomen zonder wortels.

En daar bij het checkpoint staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op 13 augustus 1961 wakker worden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

Castfoto

Foto van de cast van Checkpoint Charlie

Foto: Musicalweb

Scènefoto's

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie

Scenefoto's: Dinne van Rongen

Video

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Pretty Woman de Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda