Acteurs/Actrices:

Wim van den Driessche

Wim van den Driessche
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
20 juli 1969
Geboortestad
Eeklo (België)

Biografie

Wim studeerde Toneel aan het Conservatorium Gent (1990) en had een eigen gezelschap Het Manifest. Hij speelde in Parijs de rol van Leonce in Leonce et Lena voor het Théâtre du Chemin Creux. Bij Het Ballet Van Vlaanderen speelde hij mee in The Sound of Music, Sacco en Vanzetti, Jekyll en Hyde en She loves me.

Wim kwam naar Nederland als Regelaar in Miss Saigon en speelde daarna o.a. nog Lucheni in Elisabeth, Laurens in Rex, Javert in Les Misérables, Bo in No Way to treat a Lady, Dan in Next to Normal en Fred in Kiss me Kate.

In Vlaanderen was hij o.a. ook nog te zien in Je negeert de waarheid als Harold, als Van Dussel in Je Anne, als Van de Walle in Het Witte Paard, als Frollo in Notre-Dame de Paris en als Arthur/Thunder in Warhorse. In Singapore speelde hij Captain Hook in Peter Pan en in Brussel vertolkte hij de rol van Capitaine Von Trapp in La Mélodie du Bonheur.

Hij zong in de opera The Fairy Queen de rol van Corridor en The Drunken Poet, in Mozart en Salieri de rol van Salieri, in Lieux de Memoires de rol van De Man en in HR/A burned Out Opera de rol van de echtgenoot.

Terug in Parijs speelde Wim Bustopher Jones/Gus in Cats en ging hij Firmin en Phantom in The Phantom of the Opera spelen. Hij ging terug naar Nederland om er Dick Van Duijn te spelen in Was getekend, Annie M.G.Schmidt. Daarna volgde Judge Turpin in Sweeney Todd, Staf De Clercq in 40-45 en Vader Scholiers in Daens.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Wim van den Driessche in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda