Varende ijsbaan voor musical De Tocht op Elfstedenwater

14 november 2021, 19:47 - Redactie
Varende ijsbaan voor musical De Tocht op Elfstedenwater

Op de Friese wateren van de Elfstedenroute voer vandaag een dertig meter lange ijsbaan waarop Elfstedenrijders samen met kinderen schaatsten. Geheel in sfeer van de Elfstedentocht speelde het dweilorkest ‘De Menamer Feintsjes’ en zongen er koren terwijl de schaatsers op unieke manier op open water schaatsten.

Musical De Tocht wil de magie van de Elfstedentocht laten voortleven in de herinnering van komende generaties. “Vandaag kon je de magie al een beetje voelen. Het geeft kippenvel om de kinderen samen met de Elfstedenrijders op stromend elfstedenwater te zien schaatsen. We maken met heel veel schouders het onmogelijke waar” aldus creatief producent Foppe van der Veen.

Met deze ludieke actie leidt musical De Tocht de Elfstedenwinter in en markeren ze dat het 25 jaar geleden is dat de laatste Elfstedentocht is geweest. Maar in 2022 zeggen we It giet oan want op 2 oktober 2022 staat de première van musical De Tocht gepland.

Geheel in het teken van het thema 'Samen maakt alles sterker' startte Musical De Tocht afgelopen week een crowdfundingactie voor de financiering van de musical zo wordt deze ook breed gedragen. Binnen een week werd al ruim 1,2 miljoen euro opgehaald. "Maar we zijn er nog niet", zegt zakelijk directeur Hans Staal. "We roepen heel Nederland op om de schouders eronder te zetten zodat we volgend jaar oktober eindelijk weer echt it giet oan kunnen zeggen!"

Foto's: Vincent Riemersma

Première
1 oktober 2023
Dernière
30 juni 2024
Meer over De Tocht Ander nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda