Kees Boot als juf Bulstronk in Matilda de Musical

15 november 2021, 08:12 - Redactie
Kees Boot als juf Bulstronk in Matilda de Musical
Foto: Darrel Bell

Terwijl Matilda de Musical haar tiende verjaardag op West End viert, is bekend geworden dat Kees Boot vanaf september 2022 de rol van Bulstronk gaat spelen in de musical in Rotterdam. De rol van Bulstronk, het tirannieke schoolhoofd die velen nachtmerries bezorgt, is een van Roald Dahl’s bekendste personages.

Kees Boot: "Roald Dahl is één van mijn favoriete schrijvers aller tijden met zijn donkere humor en scherpe pen. Bulstronk wordt sowieso een rol waarin ik mij helemaal kan uitleven op een manier zoals niemand mij ooit heeft gezien. Ik heb er enorm veel zin in!"

Matilda is een musical geïnspireerd op het boek van Roald Dahl. De musical vertelt het verhaal over Matilda, een buitengewoon meisje dat met een levendige fantasie en een scherpe geest, een standpunt durft in te nemen en haar eigen lot weet te veranderen.

De Nederlandse versie van Matilda zal vanaf het najaar volgend jaar exclusief te zien zijn als vaststaande productie in het Oude Luxor. De musical heeft wereldwijd meer dan 85 internationale prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder 16 Awards voor Beste Musical en 4 Tony Awards.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda