Tweede stemronde Musical Awards 2021 geopend

11 augustus 2021, 16:22 - Redactie
Tweede stemronde Musical Awards 2021 geopend

Volgend jaar worden de Musical Awards voor de 20e keer uitgereikt. Als aftrap van dit jubileumjaar worden er zondag 29 augustus op het Uitmarktpodium eenmalig al drie publieksprijzen uitgereikt.

De Musical Awards die deze avond worden uitgereikt zijn de publieksprijzen voor favoriete musicalperformer allertijden (de performer moet minimaal 5 jaar ervaring hebben en in meer dan 1 professionele productie hebben gespeeld), favoriete musicalsong allertijden en favoriete originele Nederlandse musical allertijden. De laatste categorie gaat om een musical die in Nederland is bedacht en gemaakt, en niet eerder in het buitenland is opgevoerd.

De eerste stemronde voor de Musical Awards 2021 liep tot en met dinsdag 10 augustus 12:00 uur. Vanaf vandaag zijn de stembussen geopend voor de tweede stemronde, in deze ronde kan iedereen stemmen op de Top 10 van de drie eerdergenoemde categorieën. De reeds uitgebrachte stem blijft staan. De tweede stemronde sluit op vrijdag 20 augustus om 12:00 uur. Tijdens de speciale live-uitzending worden uiteindelijk de 3 publieksprijzen met de meeste stemmen uitgereikt.

Hieronder zie je de Top 10 per categorie waar je vanaf nu op kunt stemmen:

Top 10 favoriete originele Nederlandse musical allertijden
Ciske de Rat, De Marathon, De Tweeling, Doe Maar!, 3 Musketiers, Moeder, ik wil bij de Revue, Petticoat, Soldaat van Oranje, Was getekend, Annie M.G. Schmidt en ZODIAC de musical.

Top 10 favoriete musicalperformer allertijden
Brigitte Heitzer, Chantal Janzen, Freek Bartels, Nandi van Beurden, Pia Douwes, René van Kooten, Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Vajèn van den Bosch en Willemijn Verkaik.

Top 10 favoriete musicalsong allertijden
'Alles ademt en leeft' (The Lion King), 'Als wij niets doen' (Soldaat van Oranje), 'Breng hem thuis' (Les Misérables), 'Do-Re-Mi' (The Sound of Music), 'Ergens in de sterren' (Aida), 'Ik lach om Zwaartekracht' (Wicked), 'Mijn leven is van mij' (Elisabeth), 'Morgen is vandaag' (Soldaat van Oranje), 'Nog één dag' (Les Misérables) en 'Het Spook van de Opera' (The Phantom of the Opera).

Stemmen kan op je favoriet in deze 3 categorieën kan op deze pagina. De live-uitzending, gepresenteerd door Romy Monteiro en Frits Sissing, is te zien op 29 augustus om 21:40 uur op NPO1.

Tijdens deze live-uitzending geven onder andere Brigitte Heitzer, Nandi van Beurden, Paul Groot en Samir Hassan acte de presence op het Uitmarktpodium. Je kunt live genieten van voorproefjes van onder meer Titanic, Diana & Zonen, 14 de Musical, Come From Away, The Sound of Music, Rocky Horror Show, TINA, Aladdin, Amèlie, Dagboek van een Herdershond en Spring Awakening.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda